Video Un nou delir la televiziunea rusă. Propagandistul lui Putin spune că Bucureștiul trebuie bombardat nuclear

Data actualizării: Data publicării:
soloviov bombe bucuresti
Propagandistul lui Putin, Vladimir Soloviov, amenință cu un bombardament nuclear asupra Bucureștiului. Foto: Captură video

Unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști ai Kremlinului, Vladimir Soloviov, amenință în direct la televiziunea rusă cu un bombardament nuclear asupra Bucureștiului. Soloviov a făcut un top cu orașele pe care ar trebui să le distrugă Rusia, iar capitala României este pe primul loc.

Într-un dialog cu invitații săi, propagandistul lui Putin enumeră orașele europene pe care Rusia ar trebui să le distrugă.

 „Nu mă pot decide, Parisul sau Marsilia? Bucureștiul, bineînțeles. Apoi Parisul, Marsilia, Lyon. Lyonul e un oraș frumos, e un festival acolo. Și, în Germania, ca răzbunare pentru (rachetele) Taurus, ce să distrugem? Hamburg”, discută acesta cu invitații săi. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu este pentru prima dată când propaganda de la Kremlin amenință România cu armele nucleare.

Și oficiali ruși au vorbit despre atacuri asupra bazelor NATO. Purtătorarea de cuvânt a ministerului de externe de la Moscova, Maria Zaharova, a declarat că bazele nord-europene ce găzduiesc arme nucleare ale SUA vor fi considerate ținte militare legitime în cazul unui război Rusia - Occident.

Recent, rușii au testat o rachetă nucleară intercontinentală RS-24 Yars într-un gest de intimidare la adresa Occidentului. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat pe 1 martie că trupele rusești au testat cu succes o lansare reală a rachetei balistice intercontinentale Topol (RS-24 Yars, în codificarea NATO), care poate poate conține între 3-6 ogive nucleare. Lansarea a avut loc la cosmodromul din Pleseţk, folosit de obicei pentru lansarea sateliţilor militari.

Potrivit evaluării ISW, Kremlinul folosește adesea amenințările nucleare pentru a induce teamă în rândul opiniei publice occidentale și a slăbi sprijinul Vestului pentru Ucraina. Analiștii militari au susținut că utilizarea de către Rusia a armelor nucleare în Ucraina sau în afara ei este puțin probabilă.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri