Zelenski spune că nu a primit o propunere de vizită din partea președintelui german: „Nu am fost abordați oficial”

Data actualizării: Data publicării:
Volodimir Zelenski și Frank-Walter Steinmeier
Volodimir Zelenski și Frank-Walter Steinmeier. Foto: Profimedia Images/Getty Images

ACTUALIZARE. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat miercuri că nu a fost abordat cu privire la o întâlnire cu președintele german Frank-Walter Steinmeier.

„Nu am fost abordați oficial de președintele german sau de biroul președintelui german pentru această vizită”, a afirmat Zelenski, într-o conferință de presă, potrivit The Guardian.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Un consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Serhiy Leshchenko, a negat într-un interviu acordat CNN că Zelenski ar fi refuzat oferta de vizită a președintelui german Frank-Walter Steinmeier, așa cum a raportat marți cotidianul Bild.

Preşedintele german Walter Steinmeier, care a fost criticat pentru relaţiile sale din ultimii ani cu Rusia, a declarat marţi că s-a oferit să se deplaseze în Ucraina cu alţi şefi de stat, dar că i s-a transmis că vizita sa nu este binevenită la Kiev.

Cotidianul Bild a relatat primul despre acest incident, citând în special un diplomat ucrainean cu afirmaţii foarte aspre la adresa preşedintelui din tabăra social-democrată (SPD): „Ştim cu toţii despre relaţiile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia... Nu este binevenit pentru moment la Kiev. Vom vedea dacă asta se va schimba”.

După ce presupusul refuz al președintelui ucrainean a provocat nemulțumire la Berlin și a atras critici din partea cancelarului Olaf Scholz, un oficial de la Kiev neagă că informațiile privind respingerea propunerii lui Steinmeier ar fi adevărate, scrie Reuters, care citează CNN.

Mai mulţi politicieni din coaliţia guvernamentală de la Berlin şi-au exprimat iritarea după ce a apărut informația că preşedintele ucrainean a refuzat vizita omologului său german. Totodată, cancelarul german Olaf Scholz a catalogat „deranjant” refuzul venit din partea Kievului.

 

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri