Un recrutor de la Google a fost dat afară în timp ce intervieva un candidat pentru angajare. Convorbirea s-a întrerupt brusc

Data publicării:
Un recrutor de la Google a fost dat afară în timp ce intervieva un candidat pentru angajare.
Un recrutor de la Google a fost dat afară în timp ce intervieva un candidat pentru angajare. Foto: Profimedia

Un recrutor de la Google a descoperit că și-a pierdut locul de muncă după ce o discuție online cu un candidat la angajare s-a întrerupt brusc, relatează Business Insider.

Dan Lanigan-Ryan a spus că a încercat să acceseze un site intern al companiei în timpul apelului video, dar nu a reușit. Alți membri ai echipei sale au raportat probleme similare, iar managerul său le-a pus pe seama problemelor tehnice, a spus el.

Contul său de e-mail a fost blocat puțin mai târziu, apoi apelul video cu candidatul s-a întrerupt.

Am fost blocat peste tot. Și apoi am văzut la știri, după 15-20 de minute, că Google anunța 12.000 de disponibilizări”, spune Lanigan-Ryan.

Lanigan-Ryan lucra la biroul Google din Dublin, Irlanda, din noiembrie 2021, în cadrul unui contract cu compania de recrutare Morgan McKinley . El a spus că, deși a fost plătit de Morgan McKinley, „în toate scopurile, am fost membru al echipei Google”. Contractul lui cu gigantul tehnologiei trebuia să se încheie abia în septembrie 2023.

Google a anunțat public disponibilizări în masă vinerea trecută, la 10:30 a.m. ora locală în Dublin, după ce angajații de acolo și-au început ziua de muncă.

Lanigan-Ryan a spus că nu a primit nicio comunicare de la Google cu privire la demiterea sa, doar e-mailuri de la Morgan McKinley în care se spunea că personalul afectat va fi plătit până pe 3 februarie și că trebuie să returneze echipamentele de la Google.

Un purtător de cuvânt al Google, contactat de Insider, i-a trimis pe jurnaliști la o postare de pe blogul companiei, care anunță disponibilizările. În această postare, directorul executiv al Alphabet și Google, Sundar Pichai, a declarat că angajații din SUA au fost notificați prin e-mail despre reducerile de personal, dar „în alte țări, acest proces va dura mai mult din cauza legilor și practicilor locale.”

Și alți angajați disponibilizați și-au exprimat surprinderea față de lipsa de comunicare din partea Google. 

Anna Ratner, care a lucrat la Google timp de șapte ani, a povestit pentru Insider că îi fusese tăiat accesul la sistemele de lucru vineri dimineață, când trebuia să-și înceapă munca. Apoi a văzut un pop-up pe laptopul ei cu informații despre concediere și „a pierdut imediat accesul la orice”, a spus ea.

„A fost doar acel e-mail: „nu mai avem un loc de muncă pentru tine” și gata”, a spus Ratner.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri