Un stat din SUA ar putea reduce pedepsele deținuților care acceptă să doneze organe sau măduvă osoasă

Data publicării:
Închisoarea San Quentin din SUA.
Închisoarea San Quentin din SUA. Foto: Profimedia

Deținuții din statul american Massachusetts ar putea avea pe viitor opțiunea de a-și reduce sentința de închisoare prin donarea de organe sau de măduvă osoasă, informează The Guardian.

Un proiect de lege care urmărește înființarea unui program de donare de organe în interiorul departamentului de corecție al statului a fost propus de doi aleși locali democrați.

Daca va fi adoptat, atunci "programul va permite deținuților eligibili să câștige nu mai puțin de 60 de zile și nu mai mult de 365 de zile din executarea pedepsei". Alături de program, un comitet va fi înființat pentru supraveghere și stabilirea eligibilității deținuților care vor să participe, dar și pentru stabilirea perioadei de reducere a pedepsei în funcție de donație.

În prezent, autoritățile federale permit donarea de organe de către deținuți doar către rudele de gradul I, însă multe închisori de stat, inclusiv cele din Massachusetts, nu au un program de donare.

Niciun stat american nu permite recoltarea organelor de la deținuții executați, chiar dacă aceștia erau donatori de organe înregistrați.

În prezent, există peste 100.000 de oameni în SUA care așteaptă un transplant.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri