Video&Foto Un trăsnet a lovit un depozit de petrol din Cuba declanșând un incendiu uriaș: zeci de persoane au fost rănite

Data actualizării: Data publicării:
Cuba Oil Fire
Incendiu de proporții la un depozit de petrol din Cuba, declanșat de un trăsnet Foto: Profimedia Images

Un incendiu de proporții a izbucnit vineri seara în Cuba, după ce un trăsnet a lovit un rezervor de stocare a combustibilului din Matanzas. Un al doilea depozit a explodat sâmbătă dimineața, după ce focul s-a extins. Televiziunea cubaneză a anunțat că zeci de persoane sunt rănite, iar 17 pompieri erau dați dispăruți. Ministrul sănătății a precizat că mai mulți răniți sunt în stare critică, relatează BBC.

Incendiul a degajat o coloană densă de fum negru Foto: Profimedia Images
Incendiul a degajat o coloană densă de fum negru Foto: Profimedia Images

Acest incident intervine într-un moment în care Cuba se confruntă cu o criză energetică tot mai gravă, din cauza penuriei de combustibil.

Descărcarea electrică s-a produs chiar la baza rezervorului de petrol, care s-a aprins imediat. Flăcările imense și coloanele de fum dens și negru erau vizibile de la zeci de kilometri depărtare, iar pompierii au fost trimiși în număr mare să lupte cu flăcările. Sute de persoane au fost evacuate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din fericire, incendiul nu a afectat și o centrală termoelectrică din apropiere, ce contribuie la sistemul național de electricitate, au anunțat autoritățile.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri