Un tren care transporta europarlamentari la Strasbourg a ajuns din greșeală la Disneyland

Data publicării:
- Disneyland s 30th anniversary. - 30/09/2023 - France / seine et marne / ? Marne la Valee ? - Illustration of Disneylan
Trenul cu oficiali europeni a ajuns la Strasbourg cu o întârziere de 45 de minute. Foto: Profimedia Images

Un tren care transporta sute de eurodeputați și funcționari ai Parlamentului European a ajuns luni, pentru scurt timp, la Disneyland, după ce a greșit drumul spre Strasbourg, scrie Politico.

A fost un incident care nu îi va descuraja deloc pe cei care ironizează instituția ca fiind un Parlament cu Mickey Mouse.

În fiecare lună, Parlamentul European închiriază trenuri exclusiv pentru parlamentari și funcționari UE pentru a-i duce între cele două sedii ale sale din Bruxelles și Strasbourg, în estul Franței.

Este o agitație lunară care este consfințită în tratatele UE și este apărată cu înverșunare de Franța, dar adesea ironizată ca un circ ambulant la care Goofy ar fi mândru să participe.

După ce a plecat din stația Bruxelles Midi, trenul a părăsit aeroportul Charles de Gaulle și s-a îndreptat spre Marne la Vallée Chessy, unde se află Disneyland – provocând o întârziere de 45 de minute.

„Echipa Disneyland”, a scris europarlamentarul olandez Samira Rafaela într-o fotografie pe care a postat-o pe X, dintr-un vagon cafenea al trenului cu colegul său Mohammed Chahim, care părea să bea o limonadă.

„Nu am putut să ieșim, din păcate”, a spus un oficial al UE, care a adăugat că a putut vedea vârful roller coaster-ului Space Mountain în timpul scurtei opriri.

„Conductorul a trebuit să meargă la celălalt capăt al trenului, să-l repornească și să meargă în cealaltă direcție”, a spus un alt oficial.

Un alt europarlamentar a declarat că s-a bucurat de schimbarea direcției, deoarece a însemnat că era cu fața spre înainte.

Un asistent parlamentar din tren, Emmanuel Foulon, a glumit că Parlamentul ar trebui să adopte acum sloganul Disney: „Unde visele devin realitate”.

Donald Duck nu a fost disponibil pentru comentarii, scrie, ironic, publicația Politico.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri