Ungaria investighează Booking.com pentru datoriile uriașe față de furnizorii de cazare maghiari

Data publicării:
booking.com pe un telefon
Ungaria investighează Booking.com pentru datoriile uriașe față de furnizorii de cazare maghiari. Foto: Profimedia Images

Autoritatea pentru Concurență Economică (GVH) din Ungaria efectuează o investigație sectoriale accelerată cu privire la datoria în curs pe care ar înregistra-o agenția olandeză de turism Booking.com față de furnizorii ungari de cazare, relatează hirado.hu. De asemenea, Agenţia Ungară de Turism a lansat un serviciu de asistenţă juridică pentru cei afectaţi.

Potrivit preşedintelui şedinţei, Kristóf Szatmáry (Fidesz), nu este adevărat faptul că furnizorul de servicii şi-ar fi achitat toate datoriile faţă de furnizorii de cazare din Ungaria.

Subcomisia examinează ce măsuri ar trebui luate pentru a preveni ca acest lucru să nu se mai întâmple, adică o mare multinaţională să acumuleze datorii de miliarde de forinţi prin abuzul poziţiei sale dominante.

Csaba Balázs Rigó, preşedintele Autorităţii Ungare pentru Concurenţă, a declarat că pregătirile pentru o anchetă sectorială rapidă sunt în curs de desfăşurare şi ar putea fi lansată în această lună.

Ancheta va dura până la 30 de zile, dar va putea fi prelungită.

Rezultatul anchetei va conţine propuneri concrete, a declarat acesta.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri