Video Uniunea Europeană vrea să oblige companiile aeriene să nu mai taxeze suplimentar bagajele de mână

Data publicării:
bagaje de cabină într-un avion
Foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană vrea să oblige toate companiile aeriene să transporte gratuit bagajele de cabină. În acest moment, unele o fac, altele impun taxe diferite. UE a adoptat încă din 2014 o măsură care interzice aceste costuri suplimentare față de cele ale biletelor, însă ea nu e aplicată.

UE dorește ca taxele suplimentare pentru bagajele de cabină să fie eliminate și, totodată, pasagerii să fie foarte bine informați cu privire la dimensiunea și greutatea bagajului de mână pe care îl pot lua cu ei în cabină.

Companiile aeriene au standarde diferite în ceea ce privește dimensiunea și greutatea bagajului de mână, însă este foarte important ca pasagerii să fie bine informați în legătură cu aceste aspecte mai ales cei care au zboruri de legătură cu avioane la companii diferite, astfel încât să nu ajută în situația de a plăti în plus.

Ca exemplu, o companie low-cost are ca dimensiune admisă 40 cm înălțime, 25 cm lungime și 20 lățime, iar greutatea bagajului poate fi de maximum 10 kg. La o alta, dimensiunile sunt puțin mai  mari cu câțiva cm, însă greutatea maximă este aceeași.

În ceea privește bagajele mari, care merg la cală, pentru ele pasagerii trebuie să plătească în plus, iar tarifele pleacă de la 26 euro pentru un singur zbor și pot ajunge până la 90 de euro, în funcție de compania aeriană.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri