Unul dintre atacatorii de la Capitoliu a fost prins în timp ce conducea o furgonetă plină cu arme în apropierea casei lui Obama

Data publicării:
Clădirea Capitoliului cu steagul SUA la apus
Capitoliul SUA din Washington D.C. Foto: Profimedia Images

Unul dintre susținătorii lui Trump care a atacat clădirea Congresului SUA în 6 ianuarie 2021, pe numele căruia exista și un mandat de arestare, a fost prins, joi, în apropiere de casa fostului președinte Barack Obama, într-o furgonetă încărcată cu arme și materiale pentru fabricarea de explozibili.

Bărbatul, identificat de autorităţi ca fiind Taylor Taranto, în vârstă de 37 de ani, a fost reperat şi urmărit de un agent al Secret Service în apropierea locuinţei fostului preşedinte, a relatat presa americană, citată de Agerpres.

Taranto, care avea un mandat de arestare emis pe numele său de poliţia din Washington pentru implicarea în asaltul din 6 ianuarie 2021 asupra clădirii Congresului american, se afla într-o furgonetă în momentul în care a fost arestat. În interiorul vehiculului, autorităţile au găsit mai multe arme şi materiale pentru fabricarea de explozibili, potrivit presei.

Nu se ştie dacă fostul preşedinte şi soţia sa, Michelle Obama, se aflau la reşedinţă.

Autorităţile îl aveau în vizor pe Taranto pentru că acesta postase mai multe mesaje de ameninţare pe reţelele sociale, precum Truth Social, platforma fostului preşedinte Donald Trump, la adresa unei personalităţi publice.

Pe 6 ianuarie 2021, aproximativ 10.000 de persoane au manifestat în faţa Capitoliului şi în jur de 800 au năvălit în clădirea Congresului în încercarea de a opri confirmarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale în faţa lui Trump.

Peste 1.000 de persoane au fost inculpate în atacul asupra Capitoliului, dintre care aproape 600 au pledat vinovate.

Potrivit oficiului procurorului pentru Districtul Columbia, 310 persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoarea cuprinse între câteva zile şi aproape două decenii.

Cea mai mare sentinţă de până acum a fost pronunţată împotriva fondatorului grupului de extremă dreapta Oath Keepers, Stewart Rhodes, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru rebeliune.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri