Val de indignare în Australia după ce o femeie de 95 de ani dintr-un azil a fost electrocutată de polițiști

Data publicării:
maini de om batran
Val de indignare în Australia după ce o femeie de 95 de ani dintr-un azil a fost electrocutată de polițiști. Foto: Profimedia

O femeie în vârstă de 95 de ani cu demenţă este în stare critică după ce ar fi fost electrocutată de două ori de poliţie într-un incident petrecut la un azil de bătrâni. Cazul a provocat un val de indignare în Australia, relatează BBC.

Ofiţerii au fost chemaţi la Yallambee Lodge din Cooma după ce s-a raportat că Clare Nowland, în vârstă de 95 de ani, avea un cuţit. Clare Nowland a fost electrocutată cu un pistol cu electroşocuri în piept şi în spate miercuri, în jurul orei locale 04:00, a declarat pentru BBC un prieten de familie, Andrew Thaler.

Ea este tratată la spital după ce a suferit o fractură de craniu şi o hemoragie cerebrală deoarece a căzut în timpul incidentului, a spus el. Familia ei este îndurerată, deoarece nu se aşteaptă ca ea să supravieţuiască, a adăugat el. "Familia este şocată, este confuză... iar comunitatea este indignată". "Cum se poate întâmpla aşa ceva? Cum se explică acest nivel de forţă? Este absurd".

Incidentul a stârnit proteste, iar avocaţii spun că reacția polițiștilor a fost exagerată.

Şeful poliţiei din New South Wales (NSW) a declarat că împărtăşeşte îngrijorările comunităţii și că a fost declanșată o anchetă pentru a se stabili ce s-a întâmplat.Comisarul Karen Webb a declarat că este alături de familia femeii. "Înţeleg şi împărtăşesc preocupările comunităţii şi vă asigur că tratăm această problemă cu cea mai mare seriozitate", a spus ea.

Organizațiile pentru drepturile omului din Australia au criticat reacția poliţiei. "Ori femeia de 95 de ani a fost foarte agilă, în formă, rapidă şi intimidantă, ori polițiștii au dat dovadă de lipsă de discernământ. Era nevoie de cineva care să detensioneze situaţia și să vorbească cu femeia, să o trateze cu înțelegere, nu cu electroşocuri", a declarat preşedintele PwD, Nicole Lee, pentru Australian Broadcasting Corporation.

Căminul de bătrâni, care este administrat de Snowy Monaro Regional Council, a fost deschis în 1995. Jeff Morgan, directorul operaţional al consiliului, a declarat presei locale că personalul a respectat procedurile şi a făcut ceea ce era necesar în acele circumstanţe.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri