Valeri Gherasimov, una dintre țintele lui Prigojin în timpul rebeliunii, a reapărut în public după peste o lună

Data publicării:
Valeri Gherasimov în uniformă
Valeri Gherasimov a reapărut în public după săptămâni întregi de absență. Foto: Profimedia Images

Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei Ruse, a apărut, luni, pentru prima dată în public de la rebeliunea întreruptă a trupelor Wagner și a lui Evgheni Prigojin de la sfârșitul lunii iunie. Gherasimov, una dintre țintele lui Prigojin, a apărut la ministerul apărării rus ascultând un raport despre atcurile ucrainene cu rachete, relatează Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul apărării rus a transmis că imaginile îl arată pe Gherasimov într-o reuniune desfăşurată duminică, stând într-o sală de comandă militară pe un scaun din piele albă, adresându-se generalilor de rang înalt şi dând ordine, inclusiv şefului serviciului de informaţii militare (GRU).

În prezentarea sa, ministerul a utilizat titulatura sa actuală de şef al Statului Major General al Armatei Ruse şi de comandant al grupului combinat de forţe în Ucraina.

„Şeful Statului Major General al forţelor armate ale Federaţiei Ruse, generalul de armată Valeri Gherasimov a dat instrucţiuni şefului direcţiei principale de informaţii şi responsabililor postului de comandă al grupului combinat să organizeze o activitate sistematică de identificare a locurilor de stocare şi de antrenament, precum şi poziţiile de lansare a rachetelor S-200 şi a altor arme de atac similare ale inamicului şi să planifice distrugerea lor preventivă”, au precizat reprezentanții ministerului rus.

Ministerul apărării rus a transmis că Rusia „a dejucat”, duminică, un atac cu rachete ucrainene asupra Crimeei şi a regiunilor rusești Rostov şi Kaluga.

Generalul Gherasimov (67 de ani) este al treilea cel mai puternic responsabil militar de la Moscova după Vladimir Putin, comandantul suprem al Armatei Ruse, şi ministrul apărării Serghei Şoigu. Împreună cu ei, se crede că deţine una dintre cele trei serviete nucleare care pot declanşa un atac nuclear.

Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, i-a criticat cu înverşunare pe Gherasimov şi Şoigu pentru modul dezastruos în care au dirijat campania din Ucraina şi a organizat o scurtă rebeliune în 23-24 iunie pentru a cere demiterea acestora.

Gherasimov nu a mai fost văzut în public de la începutul lunii iunie. El nu a apărut în public şi nici nu a făcut vreo declaraţie în timpul tentativei de insurecţie, căreia Prigojin i-a pus capăt după ce i s-a promis că poate să plece în exil, iar ceilalţi participanţi la tentativa de rebeliune nu se vor confrunta cu urmăriri penale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...