VIDEO. Cântecul simbol al luptei Ucrainei împotriva Rusiei a fost cântat lângă palatul lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
Un tânăr a cântat la acordeon, chiar lângă zidurile Kremlinului, piesa devenită simbolul rezistenței ucrainene.
Un tânăr a cântat la acordeon, chiar lângă zidurile Kremlinului, piesa devenită simbolul rezistenței ucrainene. Foto: Captură video

Un tânăr a cântat la acordeon, chiar lângă zidurile Kremlinului, piesa devenită simbolul rezistenței ucrainene, "Cervona Kalina".

Rușii găsesc metode tot mai inventive să protesteze față de invazia lui Putin din Ucraina. De această dată, linia melodică a piesei "Cervona Kalina" (Călinul roșu - n.r.), interpretată la acordeon, a fost maniera în care rușii își exprimă protestul. Acțiunea plină de curaj a tânărului vine în contextul în care Putin a interzis, chiar de la începutul invaziei, folosirea termenului de "război" pentru a vorbi despre evenimentele din Ucraina. Pedeapsa pentru cei care încalcă legea poate ajunge și până la 15 ani de închisoare.

Cântecul "Cervona Kalina" a devenit imediat după ce Rusia a atacat Ucraina un simbol un simbol al solidarităţii. Artistul Andrei Hlivniuc a înregistrat o variantă a piesei. Apoi, Pink Floyd a lansat o adaptare, pentru a strânge fonduri în sprijinul refugiaților ucraineni. La începutul lunii aprilie, un videoclip al cântecului interpretat de mai multe tinere din Lituania, printre care și o refugiată din Ucraina, a devenit viral.

Melodia a fost cântată și în România, la Brașov și în Capitală. 

Editor : A.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri