VIDEO & FOTO Kim Jong Un și-a adus fiica, soția și sora să asiste la lansarea unui nou tip de rachetă intercontinentală

Data actualizării: Data publicării:
kim jong un si fiica sa ju ae la lansarea unei rachete intercontinentale
Kim Jong Un și-a adus fiica, soția și sora să asiste la lansarea unui nou tip de rachetă intercontinentală. Foto: Profimedia

Coreea de Nord a confirmat că a făcut ieri un nou test cu o rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid. O demonstrație la care Kim Jong-un a asistat împreună cu fiica sa, Ju Ae, pe care mulți analiști o consideră potențiala succesoare a dictatorului de la Phenian.

Ju Ae, fiica lui Kim Jong Un, este considerată potențiala succesoare a dictatorului de la Phenian. Foto: Profimedia
Ju Ae, fiica lui Kim Jong Un, este considerată potențiala succesoare a dictatorului de la Phenian. Foto: Profimedia

În imaginile publicate de presa de stat, dictatorul și fata lui sunt înfățișați în timp ce privesc lansarea.

Sora și soția liderului de la Phenian au asistat și ele la acest test, unul dintre cele mai importante din ultima perioadă.

Rachetele cu combustibil solid reprezintă un standard de vârf în domeniu. Ele pot fi mutate mai uşor şi lansate mai rapid decât cele cu combustibil lichid.

Lansarea de ieri a provocat panică pe insula japoneză Hokkaido, după ce oamenii de acolo au primit ordin de evacuare. Situația s-a lămurit după câteva minute, când alerta a fost ridicată.

Kim Jong-un a salutat ceea ce a prezentat ca fiind o etapă majoră în programul de înarmare a ţării, și a avertizat că dușmanii săi vor simți „o frică fără margini”, potrivit agenției de sat KCNA.

Racheta testată joi dimineaţă, un Hwasong-18, va constitui un „mijloc-cheie forţei militare strategice” a Coreii de Nord, mai spune agenția.

Dezvoltarea acestei noi arme „va reorganiza în profunzime descurajarea noastră strategică şi va spori eficacitatea contraatacului nostru nuclear”, a declarat Kim Jong Un, potrivit KCNA.

„Vom lovi mortal şi vom răspunde agresiv până când inamicul îşi va abandona strategia sterilă şi comportamentul stupid”, a spus el.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri