VIDEO „Intervenție specială” în Roma: Cum luptă capitala Italiei cu invazia de șobolani din jurul Colosseumului

Data publicării:
Colloseum Italia
„Intervenție specială” în Roma: Cum luptă capitala Italiei cu invazia de șobolani din jurul Colosseumului. Foto: Profimedia

Roma a început să abordeze problema şobolanilor din jurul Colosseumului prin organizarea a ceea ce şefa serviciului de colectare a gunoiului din oraş, Sabrina Alfonsi, a numit o „intervenţie specială”, relatează Reuters. Aceasta include amplasarea de capcane şi îndepărtarea gunoaielor.

BBC News relatează că Alfonsi a declarat că şobolanii s-au adunat în apropierea sitului antic, în parte, din cauza gunoaielor lăsate de turişti, a căror cantitate a crescut odată cu valul de căldură.

Videoclipuri arată rozătoarele rătăcind printre gunoaie, sticle de plastic şi resturi de mâncare, în timp ce pe fundal se aud uneori vocile uimite ale turiştilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Criticile pentru gestionarea zonei au venit însă şi din partea partidului La Lega: „Trebuie să facem curăţenie în oraş”, a declarat senatorul Claudio Durigon şi coordonatorul regional şi consilier municipal Davide Bordoni. „Roma a fost redusă la o groapă de gunoi în aer liber”, potrivit Ansa.

Se crede că în capitala italiană există aproximativ 7 milioane de şobolani. Măsurile sanitare speciale continuă şi în această săptămână.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri