VIDEO Locuitorii New York-ului sunt învățați ce să facă în caz de atac nuclear

Data publicării:
new york vedere generala
Locuitorii New York-ului sunt învățați ce să facă în caz de atac nuclear. Foto: Profimedia

Primăria oraşului New York a lansat un ghid ce conţine primele măsuri pe care locuitorii ar trebui să le ia în caz de atac nuclear, a cărui probabilitate este considerată însă „foarte scăzută” de autorităţile locale.

Municipalitatea recomandă trei paşi urgenţi care trebuie făcuţi imediat după un presupus atac nuclear: cetăţenii trebuie să se îndrepte către o clădire, să rămână în interior, departe de uşi şi ferestre, şi să aştepte informaţii de la autorităţi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Deşi probabilitatea ca un incident cu arme nucleare să aibă loc în oraş sau în apropierea oraşului New York este foarte scăzută, e important ca new-yorkezii să cunoască paşii de urmat pentru a fi în siguranţă”, potrivit Departamentului local pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, care a postat un comunicat în acest sens pe site-ul său.

Într-o înregistrare video de aproape un minut şi jumătate sunt explicate pe scurt cele trei măsuri principale propuse de autorităţile metropolitane.

Protagonista înregistrării nu intră în detalii cu privire la cauzele incidentului nuclear, remarcă EFE, şi se limitează să spună: „S-a produs un atac nuclear, nu mă întrebaţi cum şi nici de ce, important este că a avut loc un atac de proporţii”.

„Intră rapid (într-o clădire)”, spune femeia, care insistă că „a rămâne în maşină nu este o opţiune”. Într-o clădire sau în casă, este important „să stai departe de ferestre”, să dai jos toate hainele şi să te speli cu săpun şi să nu ieşi afară, mai explică ea.

În plus, se recomandă închiderea uşilor şi ferestrelor şi ca, dacă nu există posibilitatea adăpostirii într-o pivniţă, cea mai bună soluţie este ca persoana să stea cât mai în centrul clădirii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri