VIDEO. Prigojin, prima apariție publică după revolta mercenarilor Wagner

Data actualizării: Data publicării:
prigojin
Un videoclip apărut pe rețelele sociale îl arată pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, întâmpinându-și soldații în Belarus. Foto: Captură video

Un videoclip apărut pe rețelele sociale îl arată pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, întâmpinându-și soldații în Belarus. Aceasta e prima apariție publică a sa după rebeliunea armată a grupării militare.

Videoclipul a fost postat pe canalele pro-Wagner de Telegram și apoi a fost distribuit de Prigojiin pe contul său, potrivit CNN.

"Bine aţi venit, băieţi (...). Bine aţi venit pe pământul belarus", a spus Prigojin. Înregistrarea video a fost făcută după lăsarea nopţii şi se discerne doar ceea ce arăta ca profilul lui Prigojin.

"Ne-am luptat onorabil", a declarat Prigojin. "Aţi făcut un mare lucru pentru Rusia. Ceea ce se întâmplă pe front este o ruşine în care nu trebuie să ne implicăm", a adăugat el, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Prigojin le spune apoi oamenilor săi să se comporte bine faţă de localnici şi le ordonă să antreneze armata belarusă pentru o "nouă călătorie în Africa".

"Şi poate ne vom întoarce la SVO (operaţiunea militară specială în Ucraina) la un moment dat, când suntem siguri că nu vom fi forţaţi să ne facem de ruşine", a mai spus Prigojin.

Un bărbat care semăna cu Dmitri Utkin, care a ajutat la fondarea Wagner, le-a vorbit apoi bărbaţilor.

"Acesta nu este sfârşitul. Este doar începutul celei mai mari lucrări din lume, care va fi realizată foarte curând", a spus Utkin, înainte de a trece la engleză: "Şi bine aţi venit în iad!".

Este prima dată când Prigojin este văzut în public de la conducerea revoltei militare de luna trecută.

La începutul zilei de miercuri, șeful serviciilor de informații din Marea Britanie a declarat pentru CNN că Prigojin este în viață și în libertate și a afirmat că președintele rus Vladimir Putin nu a avut altă opțiune decât să ajungă la un acord cu liderul Wagner pentru a pune capăt rebeliunii de scurtă durată.

Videoclipul nu a fost încă verificat și nu este clar când a fost filmat, scrie CNN.

Editor : A.R. | I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri