VIDEO „Sunt în viaţă”: Bărbatul care a supraviețuit 2 luni în Oceanul Pacific împreună cu câinele său a ajuns în Mexic

Data publicării:
Bărbatul care supraviețuit 2 luni în Oceanul Pacific împreună cu câinele său a ajuns în Mexic
Bărbatul care supraviețuit 2 luni în Oceanul Pacific împreună cu câinele său a ajuns în Mexic. Sursa: Captură YouTube

Naufragiatul australian care a plutit în derivă două luni în Oceanul Pacific împreună cu câinele sau Bella a ajuns marţi în Mexic la bordul vasului de pescuit care i-a salvat viaţa.

Neras, cu barba albă, părul blond în dezordine, ochi albaştri, obosit, dar zâmbitor, Timothy Shaddock a fost localizat la bordul catamaranului său de o navă de pescuit mexicană în Pacific, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Am pescuit mult. Aveam foarte mult echipament la mine şi, de asemenea, o mulţime de provizii”, a povestit el despre săptămânile petrecute pe mare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Sunt recunoscător, sunt în viaţă”, a adăugat el în faţa presei care îl aştepta pe cheiul portului Manzanillo (vest).

„Vreau să-mi văd prietenii şi familia”, a spus el, purtând o beretă cu sigla companiei proprietare a vasului de pescuit mexican.

„Viaţa este frumoasă şi am avut responsabilitatea de a salva viaţa unei fiinţe umane şi a câinelui care îl însoţea”, a declarat puţin mai devreme preşedintele companiei Grupomar, Antonio Suarez.

„Avem un serviciu medical la bordul navelor noastre. A căzut pe mâini bune”, a mai spus Suarez.

Ambarcaţiunea care l-a salvat pe naufragiat este cea mai mică şi mai veche din flota Grupomar, a precizat el. Probabil a fost ultima sa ieşire pe mare, potrivit proprietarului.

Naufragiatul australian se afla la „peste 1.200 de mile de uscat” când a fost reperat de vasul de pescuit, a precizat compania luni într-un comunicat.

Tim Shaddock şi câinele său Bella au părăsit staţiunea turistică La Paz din Mexic în aprilie şi plănuiau să parcurgă aproximativ 6.000 de kilometri (peste 3.700 de mile) înainte de a arunca ancora în Polinezia Franceză.

Dar marea agitată i-a avariat rapid ambarcaţiunea şi i-a scos din funcţiune echipamentul electronic.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri