VIDEO. Surse media: Accident cu rachetă la Zapad-2017, două persoane ar fi fost rănite grav

Data actualizării: Data publicării:
boom

Două persoane ar fi fost spitalizate cu răni grave după ce un elicopter militar Ka-52 ar fi tras accidental în spectatorii care urmăreau exercițiile Zapad-2017, relatează portalul rusesc de știri 66.ru, citat de The Moscow Times.

Potrivit 66.ru, incidentul a avut loc pe poligonul Lujchi, în vestul Rusiei. Nu se cunoaște însă ziua în care s-a petrecut, dacă pe 17 sau 18 septembrie, cu o zi înainte de vizita președintelui Vladimir Putin și a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, pe același poligon. 

Sursa invocată de portalul de știri a declarat că elicopterul ar fi suferit o defecțiune tehnică și că din acest motiv au fost declanșate rachetele pe care le avea în dotare.

„Cel puțin două mașini au ars, iar doi oameni au fost grav răniți și acum sunt spitalizați”, a precizat sursa citată, adăugând că cel mai probabil victimele sunt jurnaliști.

Știrea de pe 66.ru conține și o înregistrare video cu momentul în care armamentul elicopterului scapă de sub control.

Deocamdată, incidentul nu a fost confirmat de nicio sursă oficială din Rusia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Până pe 20 septembrie, Rusia și Belarus, singurul aliat al Kremlinului cu punct de acțiune spre arealul Mării Baltice, vor desfășura, începând de joi, Zapad-2017, cel mai mare exercițiu militar al forțelor ruse de la sfârșitul Războiului Rece.

Pentagonul vede în aceste demonstrații militare de amploare un plan ascuns al Moscovei de a-și întări bastionul strategic de la granița baltică a NATO, iar oficiali ai Alianței Nord-Atlantice, experți și lideri politici europeni au atras în mod repetat atenția că Rusia încalcă prevederile de transparență ale Documentului de la Viena și că ar desfășura un număr de trupe mult mai mare decât cel raportat – nu 13.000, ci în jur de 100.000.  

Zapad-2017 se desfășoară în Belarus, în enclava ultra-militarizată Kaliningrad și în mai multe regiuni din nord-vestul Rusiei. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri