VIDEO | Violonistul din Caracas. Tânărul neidentificat care a cântat la vioară în bătaia gloanțelor

Data actualizării: Data publicării:
violonist

Protestele pot fi uneori adevărate depozitare de situații desprinse din fantezia realismului magic. Un asemenea caz este cel legat de manifestațiile de pe străzile Venezuelei îndreptate împotriva regimului de la Caracas.

Printre dârele groase ale fumigenelor și fumul cocktail-urilor Molotov, luni, în Piața Jose Marti din Caracas, un violonist și-a făcut apariția, ca o nălucire, în timpul încleștărilor dintre protestatari și forțele de ordine.

Purtând o cască de muncitor vopsită în culorile steagului Venezuelei și o bluză împletită într-o mască pe jumătea de jos a figurii, tânărul a început să cânte la vioară în mijlocul haosului general. 

Din video se poate observa că tânărul neidentificat, care nu pare să aibă mai mult de 20 de ani, este înconjurat de protestatari. Un manifestant îl apără cu un scut improvizat în fața muniției cu aer comprimat, dar violonistul nu pare conștient de pericolul din jur, ci își plimbă vrăjit arcușul pe corzi.

Momentul a fost filmat de un jurnalist, Ivan Ernesto Reyes, care a relatat pentru CNN: „Și iată-l acolo, în picioare, cu câțiva copii în jurul lui, care încercau să-l apere”.

Reyes a postat filmarea pe contul său de Twitter, cu următorul mesaj: „Astăzi am asistat la un veritabil exemplu de realism magic. Un protestatar a cântat la vioară, în timp ce gărzile naționale au tras cu gaze lacrimogene și alice cu aer comprimat (…) Nu s-a oprit”.

Scena aduce aminte de romanul lui Steven Galloway – Violoncelistul din Sarajevo, în care un muzician este martorul unei băi de sânge pe o stradă din capitala Bosniei-Herțegovina, aflată sub asediul cetnicilor conduși de Radovan Karagici: vede cum douăzeci și două de personae sunt ucise de un obuz în timp ce așteaptă la coadă să cumpere pâine. Moment în care violoncelistul ia o hotărâre: va sfida regimul de teroare al forțelor sârbe bosniace din Rep. Srpksa, urmând să cânte 22 de zile în locul în care avusese loc atacul.  

De la finele lunii martie, pe străzile din capitala Venezuelei domnește o atmosferă de război civil, după ce curtea Curtea Supremă şi-a însuşit prerogativele Parlamentului, revenind asupra deciziei după 48 de ore. Oamenii cer demisia președintelui Nicolas Maduro şi alegeri anticipate.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri