Vladimir Putin îl laudă pe Elon Musk: „Este o persoană remarcabilă, un om de afaceri talentat”

Data publicării:
vladimir putin si elon musk
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a lăudat, marți, pe Elon Musk, spunând despre el că este o „persoană remarcabilă”. FOTO: Colaj Profimedia Images

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a lăudat, marți, pe Elon Musk, spunând despre el că este o „persoană remarcabilă” și un om de afaceri talentat, potrivit Reuters.

Laudele lui Putin la adresa lui Musk vin la câteva zile după ce a apărut în spațiul public informația potrivit căreia șeful Space X a închis, anul trecut, rețeaua Starlink de teamă că un atac ucrainean în Crimeea ar fi dus la represalii nucleare ruseşti.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev l-a lăudat pe Musk pentru această decizie, care a fost aspru criticată de politicienii ucraineni.

Putin, vorbind la un forum economic din Orientul Îndepărtat al Rusiei, nu s-a referit direct la incidentul Starlink, dar când a fost întrebat despre succesul companiei SpaceX a lui Musk în lansarea rachetelor în spațiu, el a spus: „El este, fără îndoială, o persoană remarcabilă. Acest lucru trebuie recunoscut și cred că este recunoscut în întreaga lume. Musk este un om de afaceri activ și talentat și reușește multe, inclusiv cu sprijinul statului american.”

Liderul rus a declarat că Moscova intenționează să persevereze cu propriul program spațial, în ciuda eșecului unei misiuni pe Lună luna trecută.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri