Zelenski, apel disperat către Congresul SUA: „E vital ajutorul american. Teroarea aeriană rusească crește dramatic”

Data publicării:
volodimir zelenski
Zelenski a afirmat că Rusia a lansat în total 190 de rachete, a trimis 140 de drone şi a aruncat 700 de bombe aeriene ghidate pe teritoriul ucrainean săptămâna trecută. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a pledat joi cu insistenţă pe lângă preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în favoarea unei „adoptări rapide” a unui vast program de ajutor militar „vital” pentru ţara sa pe fondul intensificării atacurilor ruseşti, relatează AFP, transmite Agerpres.

Acest program de 60 de miliarde de dolari este blocat în Congres de anul trecut.

„L-am informat pe preşedintele Camerei Johnson despre situaţia de pe câmpul de luptă, în special despre creşterea dramatică a terorii aeriene ruseşti. În această situaţie, adoptarea rapidă a ajutorului american pentru Ucraina de către Congres este vitală”, a spus Zelenski, care a vorbit la telefon cu acest responsabil american.

Mike Johnson, care controlează ce proiecte de lege sunt supuse la vot în Camera Reprezentanţilor, a dat asigurări săptămâna trecută că examineaza „o serie de piste” privind asistenţa pentru Ucraina, în timp ce planul de ajutor în cauză a fost deja aprobat de către Senat.

Pe 22 martie, armata rusă a lansat cel mai mare atac aerian împotriva infrastructurilor energetice ucrainene în doi ani de război.

Zelenski a afirmat că Rusia a lansat în total 190 de rachete, a trimis 140 de drone şi a aruncat 700 de bombe aeriene ghidate pe teritoriul ucrainean săptămâna trecută.

Statele Unite sunt principalul susţinător militar al Kievului de la invazia rusă, în februarie 2022.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri