Zelenski și-a publicat declaraţia de avere. Veniturile preşedintelui ucrainean au scăzut în 2022

Data publicării:
Le président ukrainien Volodymyr Zelensky et la première dame Olena Zelenska honorent la mémoire des victimes de la guerre russo-ukrainienne lors de la fête nationale à Kiev
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi Prima Doamnă, Olena Zelenska, le-au adus un omagiu ucrainenilor uciși în războiul cu Rusia. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a publicat declaraţia de avere pe 2021 şi 2022, care arată că veniturile liderului de la Kiev au scăzut de la an la an.

Veniturile familiei lui Volodimir Zelenski au scăzut în 2022 comparativ cu 2021 cu 1,8 milioane grivne (UAH), adică 47.500 dolari, potrivit datelor de pe site-ul preşedinţiei ucrainene, scrie News.ro.

Familia Zelenski a câştigat 285.198 de dolari în 2021, deşi aproape 141.278 de dolari din această sumă au provenit din vânzarea de obligaţiuni de trezorerie.

Venitul din 2021 a fost cu aproape 314.827 de dolari mai mic decât cel din 2020.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Declaraţia lui Zelenski a atribuit venitul mai mic din 2022 contractelor de închiriere îngheţate ca urmare a ofensivei Rusiei în Ucraina.

Potrivit declaraţiei, în 2021, Zelenski a finalizat procesul de înregistrare a 22 de mărci comerciale, după ce îl începuse „cu mult înainte de a fi ales preşedinte”. Declaraţia completă enumeră câteva zeci de mărci comerciale.

Numărul de apartamente, vehicule şi alte bunuri ale lui Zelenski nu s-a schimbat. Potrivit declaraţiei sale, există şapte înregistrări de apartamente şi două de vehicule, un Range Rover şi un Mercedes.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri