Grecii spun că taxa climatică nu îi va afecta pe turiștii români: Hotelierii păstrează tarifele la nivelul de anul trecut

Data actualizării: Data publicării:
familie cu doi copii in vacanta in grecia
Familie în vacanță în Grecia. Foto: GettyImages

Turiştii români nu vor fi foarte afectaţi de introducerea taxei de rezilienţă climatică în Grecia, deoarece tarifele de cazare au rămas la nivelul anului trecut, arată hotelierii eleni, potrivit unui comunicat transmis luni de Organizaţia Naţională de Turism a Greciei.

„Grecia rămâne o destinaţie turistică unică, cu un raport calitate - preţ excelent în Mediterana în ciuda taxei de rezilienţă climatică nou introdusă”, a subliniat preşedintele Federaţiei Panhellenice a Hotelierilor (POX), Ioannis Chatzis.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Thasos, Paris Parashoudis, a menţionat că tarifele în unităţile de cazare de pe insulă vor rămâne în medie la acelaşi nivel cu anul trecut iar impactul noii taxe asupra preţurilor nu va fi unul semnificativ.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki, Grigoris Tasios, a adăugat că noua taxă nu a afectat cererea pentru această zonă şi a arătat că cele mai multe rezervări pentru 2024 sunt de la turiştii români.

„Taxa nou introdusă nu a afectat cererea pentru Halkidiki deoarece tarifele de cazare în regiunea noastră au fost menţinute la nivelul anului trecut. Halkidiki reprezintă destinaţia preferată a românilor pentru vacanţele în Grecia deoarece turiştii apreciază frumuseţea unică şi marea varietate de oferte atractive pentru fiecare categorie de turişti. Cele mai multe rezervări pe care le avem pentru anul 2024 sunt efectuate de turiştii români”, a afirmat Tasios.

Potrivit acestuia, noua taxă nu va avea un impact semnificativ nici în ceea ce priveşte tarifele de cazare pe Riviera Olimpului.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri