Imagini amuzante în Curtea de Argeș: Elicopter alimentat la o benzinărie. Pilotul a împins aparatul până la pompă

Data actualizării: Data publicării:
elicopterr
Proprietarul unui elicopter și-a alimentat aparatul la o benzinărie din Curtea de Argeș

Imagini incredibile au fost surprinse în județul Argeș. Proprietarul unui elicopter și-a alimentat aparatul la o benzinărie din Curtea de Argeș. Pilotul a împins aparatul până la pompă.

Elicopterul de mici dimensiuni suprins în imaginile care s-au viralizat, de la Curtea de Argeș, este un Robinson 44, un aparat de zbor ușor, cu patru locuri, produs din 1992. Lung de aproape 12 metri și cu o lățime de puțin peste trei metri, cântărește 680 de kilograme și poate atinge o viteză maximă de 240 km/h. În mod normal, acest tip de elicopter folosește un carburant numit avgas, un combustibil utilizat de aeronavele cu motoare cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie. Poate funcționa însă și cu benzină auto, de cifră octanică mai ridicată.

Imaginile în care alimentează într-o bezinărie din Curtea de Argeș au devenit virale pe internet. Localnicii au surprins momentul în care aparatul de zbor, înmatriculat în SUA, era împins la pompă, după ce a rămas fără combustibil. Pilotul, cetățean german, a alimentat 100 de litri de benzină de 98, iar elicopterul a fost împins apoi într-o zonă din care a putut decola.

Cu două zile mai devreme, același elicopter a fost văzut într-o benzinărie din Vințu de Jos, județul Alba, iar la sfârșitul săptămânii trecute ar fi fost suprins la Sebeș.

Presa locală a aflat de la martori că pilotul e, într-adevăr un cetățean german care ar vizita, în calitate de turist România.

Autoritatea Aeronautică Civilă a identificat elicopterul, înmatriculat în Statele Unite, precum și pilotul cetățean german.

Aceeași instituție a ajuns la concluzia că pilotul nu avea aprobat niciun plan de zbor. Iar în aceste condiții, pilotul a încălcat mai multe legi. Autoritatea a sesizat în acest sens atât Administrația Federală pentru aviație din Statele Unite, cât și Luftfahrt-Bundesamt.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română atenționează că va sancționa drastic orice încălcare a reglementărilor aeronautice în vigoare. Rămâne în aceste condiții întrebarea dacă a fost observat aparatul de zbor de radarele Armatei.

Digi24 a cerut o clarificare, din acest punct de vedere, la Ministerul Apărării.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri