Incendiu puternic în București: Au ars mai multe vagoane dezafectate, în zona de triaj dintre Gara Basarab şi Podul Grant

Data actualizării: Data publicării:
incendiu
Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum FOTO: ISU Bucureşti-Ilfov

ACTUALIZARE 15.20 ISU BIF anunță că au fost stinse flăcările de la 12 din cele 15 vagoane.

Pompierii redimensionează dispozitivul de intervenţie de la zona de triaj din Gara Basarab, unde vor rămâne şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Se lucrează la stingerea ultimelor trei vagoane, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Potrivit ISUBIF, au fost afectate 15 vagoane.

ACTUALIZARE 13.40 Incendiul din zona de triaj dintre Gara Basarab şi Podul Grant a fost localizat, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov. Potrivit ISUBIF, au fost afectate 15 vagoane.

ACTUALIZARE 13.00 Pompierii au suplimentat cu cinci cisterne de mare capacitate pentru a realiza rezerva de apă în cazul incendiului produs la două vagoane dezafectate, în zona de triaj dintre Gara Basarab şi Podul Grant.

În total acţionează nouă autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi cinci cisterne cu apă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis joi mesaj RO-ALERT pentru avertizarea şi informarea populaţiei privind degajarea intensă de fum în zona de triaj dintre Gara Basarab şi Podul Grant.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

ACTUALIZARE 12.37 Reprezentanţii CFR S.A. anunță că incendiul de la Gara Barasab nu a afectat circulaţia trenurilor sau siguranţa călătorilor.

În acelaşi timp, CFR Călători a transmis că incendiul s-a produs la trei vagoane dezafectate din staţia Bucureşti Basarab, fiind declanşat de către unele persoane fără adăpost.

"Conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a fost avizat Serviciul de urgenţă 112, iar echipele de intervenţie specială sunt la faţa locului pentru stingerea incendiului. Din primele informaţii nu a fost găsită nicio persoană rănită. Menţionăm că circulaţia trenurilor nu este afectată", se arată în comunicatul oficial, publicat joi. 

Știre inițială: Pompierii intervin joi pentru stingerea unui incendiu produs la două vagoane dezafectate, în zona de triaj dintre Gara Basarab şi Podul Grant.

Potrivit ISU BIF, au fost alertate şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

"Având în vedere modul de manifestare a incendiului, care prezintă posibilitate de extindere şi la alte vagoane, dispozitivul se suplimentează cu două autospeciale de stingere", a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

A fost emis și un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din zonă. Aceștia au fost avertizați în legătură cu fumul care este degajat de incendiu. Cei care locuiesc în zonă sunt rugați să închidă ferestrele și să evite deplasările în zonă.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri