Locatarii unei clădiri istorice din Cluj-Napoca au parte de "minicutremure" zilnice: "Se zgâlțâie în fiecare oră"

Data publicării:
denivelare in asflat cladire istorica afectata
Clădirea istorică se zguduie din cauza unei denivelări în asfalt, spune locatarul nemulțumit. Sursa foto: Știri de Cluj

Locatarii unei clădiri istorice din Cluj-Napoca nu mai au liniște în propriile case. De câte ori trece pe stradă un autobuz, troleibuz sau un camion, pereții imobilului se zguduie, ca la un mic cutremur. De vină, spune cel care a sesizat situația, este o denivelare în asfalt, pe care primăria amână să o repare, scrie Știri de Cluj.

Imobilul istoric este situat în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. Ca să demonstreze intensitatea vibrațiilor din pereții imobilului, bărbatul a înregistrat un videoclip de 40 de secunde, în care se poate observa cum apa pusă într-un pahar, pe masă, se mișcă. Imaginile pot fi văzute aici.

"Trăim într-o clădire care se zgâlțâie în fiecare zi, la fiecare oră, fiecare minut. Nu mai știu ce să fac. Există o denivelare relativ minor (n. red. în asflat). (...) Când roțile troleibuzelor, autobuzelor, camioanelor se lovesc de marginea respectivei denivelări, se zgâlțâie toată clădirea. Noi stăm la etajul 2, aici se simt cel mai tare. Denivelarea devine din ce în ce mai pronunțată și clădirea se mișcă din ce în ce mai mult", a declarat locatarul pentru sursa citată.

Bărbatul spune că a făcut 10 sesizări la Primărie și, de fiecare dată, i s-a răspuns că se vor efectua verificări și, dacă este nevoie, se va remedia problema.

"Clădirea a fost complet consolidată și renovată acum 7 ani, se afla în stare perfectă (mă rog, aproape perfectă). Stau într-un apartament de serviciu, există opțiunea să mă mut, dar unde găsesc eu apartament de 100 metri pătrați în centru fără să plătesc 500 euro în plus? Există o soluție foarte ușoară: Primăria să-și facă treaba! Cred că se poate rezolva într-o zi, nu-i așa mare lucru”, a mai adăugat locatarul.

Contactați de jurnaliștii de la Știri de Cluj, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au precizat că muncitorii de la străzi ar urma să intervină în zonă în această săptămână, în funcție de condițiile meteo.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri