Mii de tineri au participat în prima zi a celui mai mare târg de joburi în domeniul IT&C

Data publicării:
cozi
Cel mai mare târg de joburi în domeniul IT&C și-a redeschis în acest weekend porțile

Cel mai mare târg de joburi în domeniul IT&C și-a redeschis în acest weekend porțile. Mii de tineri pasionați de tehnologie au venit din prima zi în căutarea oportunităților de muncă sau pur și simplu pentru a găsi răspunsuri la toate curiozitățile lor. Cei mai mulți sunt studenți și sunt interesați, în primul rând, de internshipuri și stagii de practică.

De la prima oră de când s-a deschis târgul IT&C, scările și curtea Parlamentului au fost ocupate de tinerii interesați să lucreze în domeniu.

Alin este în anul doi la Masterul de Securitate și Tehnologie. Lucrează de un an, însă acum vrea o schimbare.

Alin - participant: Îmi place mult partea de cibersecurity. Mă intereseaza securitatea datelor, a oamenilor și partea de analiză de date. Sunt o fire foarte analitică. E un domeniu foarte flexibil, faci munca de oriunde, asta e important.

Tinerii spun că aleg acest drum și datorită salariilor atractive.

Andreea - participantă: Pe internship, ce discuție am avut, între 3500 și 5000 de lei se învârte suma. Mi se pare că e un mare ajutor pentru noi, începătorii. În viitor, clar, cred că va fi mai mult.

Evenimentul este la a 17-a ediție și a adus laolaltă peste 60 de companii din domeniul IT&C, printre care și Grupul Digi.

Daniel Tomas - project manager: Compania noastră utilizează tehnologii de ultimă generație, încurajează creativitatea și oferă un mediu de lucru inovativ și dinamic, oferind tinerilor șansa de a evolua rapid în carieră, atât în cadrul companiei, cât și în țările în care ne desfășurăm activitatea. Suntem implicați în mediul universitar, îi sprijinim în implementarea unor programe cu cât mai multă practicabilitate și utilitate pentru mediul de afaceri, oferim stagii de practică în cadrul companiei, pentru ca, ulterior, tinerii să dobândească experiență și să devină atractivi pentru angajare în viitor.

Domeniul IT este în plină expansiune, așa că la târg sunt așteptați, în total, aproximativ 10.000 de participanți.

Simona Alexe - manager de proiect: Firmele oferă locuri pentru cei încă în facultate și vor internship, dar și pentru cei cu experiență sau care vor să facă o schimbare. Depinde de preferințele lor, ce au învățat în facultate, în funcție de ce simt ei că se potrivește.

Târgul de la Parlament, organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare este deschis până duminică la ora 16.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri