Nicușor Dan anunță că a câștigat al 166-lea proces. Tribunalul suspendă construirea în „Grădinile Versailles ale Bucureștiului”

Data publicării:
gradinile versaiiles
Foto: Facebook/Asociatia Salvati Bucurestiul

Asociația Salvați Bucureștiul anunță că Tribunalul București a suspendat executarea autorizației de construire emisă de primarul general Gabriela Firea, care prevedea construirea unui ansamblu de blocuri parter plus 4 etaje pe spațiul verde din Kiseleff 45 cunoscut ca “grădinile Versailles ale Bucureștiului”.

„Pe terenul din Șoseaua Kiseleff 45 există două clădiri construite în anii 1920-1930 și există o grădină, copie în miniatură a Grădinilor Versailles. Terenul face parte din zona construită protejată 72 Parcelarea Averescu. Regulamentul de urbanism al zonei prevede funcțiunea de spațiu verde amenajat pentru grădină. Importanța grădinii este subliniată de studiul istoric realizat pentru clădiri și grădină.

Autorizația a fost contestată de Asociația Salvați Bucureștiul și de Fundația Eco Civica în dosarul 35354/3/2019. Prin sentința pronunțată în 30.12.2019, Tribunalul București a suspendat executarea autorizației. Sentința poate fi atacată cu recurs, dar este executorie: beneficiarii autorizației trebuie să oprească lucrările”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de Nicușor Dan, membru al Asociației Salvați Bucureștiul  și candidat independent la Primăria Capitalei susținut de USR București.

Principalele motive de nelegalitate ale autorizației:

- se bazează pe un Plan Urbanistic de Detaliu nelegal

- se bazează pe o decizie a Agenției pentru Protecția Mediului nelegală

- prevede construirea într-un spațiu verde

- prevede comasarea nelegală a două parcele

- ii lipseste avizul Ministerului Culturii

- ii lipseste avizul Primarului Sectorului 1

- din documentație lipsesc acte sau sunt acte expirate, de exemplu certificatul de urbanism si avizul de circulație sunt expirate.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri