Nvidia a devenit a 3-a cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume. Producătorul de cipuri a depășit gigantul petrolier Aramco

Data publicării:
profimedia-0849863001
Foto: Profimedia Images

Nvidia a atins o nouă bornă, depășind compania petrolieră saudită Aramco în ceea ce privește valoarea de piață. Producătorul de microcipuri a devenit astfel a treia cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume, după Apple și Microsoft, transmite Bloomberg.

Compania a crescut luni cu 2,5%, ajungând la 2.110 miliarde de dolari, după ce vineri a închis pentru prima dată peste pragul de 2.000 de miliarde de dolari. Între timp, valoarea Aramco a scăzut la 2.010 miliarde de dolari, potrivit datelor adunate de Bloomberg.

Acțiunile Nvidia au urcat vertiginos pe fondul unor rezultate explozive care au reafirmat optimismul Wall Street cu privire la potențialul inteligenței artificiale de a remodela industria tehnologică. Compania domină piața cipurilor grafice concepute pentru sarcini de calcul complexe necesare pentru a alimenta aplicațiile de inteligență artificială pe care companiile se grăbesc să le dezvolte.

Ascensiunea a fost neîncetată în acest an. Acțiunile au urcat cu aproximativ 70% și au adăugat aproximativ 883 de miliarde de dolari în valoare.

Între timp, Aramco a scăzut cu peste 5% în acest an, cu o producție mai mică ca urmare a reducerilor OPEC+ și o potențială ofertă ulterioară din partea guvernului saudit care a cântărit mult asupra acțiunilor.

Partenerii noștri