O fetiță de 9 ani din Galați ar fi fost ucisă în bătaie chiar de către mamă

Data actualizării: Data publicării:
banda cu „politia nu treceti” la locul unei crime
Foto cu caracter ilustrativ: Digi24

O fetiţă de 9 ani a fost găsită moartă într-un apartament din Galaţi, cu semne de violență extremă pe corp. Mama copilei este principalul suspect și se află în custodia poliţiştilor.

ACTUALIZARE 12.40 Poliţia şi procurorii fac cercetări la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care a murit fetiţa.

”La data de 31.01.2024, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, (...), reţinându-se că în ziua de 31.01.2024 a survenit decesul unei minore în vârstă de 9 ani, pe raza municipiului Galaţi, existând suspiciuni că moartea acesteia a fost violentă, posibil cauzată de acţiunile mamei sale”, au transmis procurorii, citați de News.ro.

Aceştia explică faptul că în cauză se efectuează cercetări in rem, pentru stabilirea condiţiilor în care a survenit decesul minorei şi a eventualei vinovăţii a unor persoane.

Surse apropiate anchetei spun că fetiţa era bătută crunt de mama ei, iar Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Galaţi ar fi preluat alte două surori ale micuţei decedate, în vârstă de 5 şi 6 ani, care ar fi asistat la maltratarea surorii lor.

Totodată, minorele urmează să fie evaluate medical pentru a se stabili dacă au fost şi ele victime ale violenţei.

 

Știre inițială: Apelul la 112 a fost dat în miercuri dimineață și se anunța că fetiță de 9 ani avea nevoie de ajutorul medicilor. Un echipaj SMURD a ajuns în apartamentul în care locuia fetița cu familia.

Echipajul a făcut eforturi uriașe să o salveze pe micuță și a resuscitat-o aproape o oră. Din păcate, a fost declarat decesul.

Trupul copilei prezintă semne de violență extremă pe corp.

O echipă de la Protecția Copilului a plecat la domiciliul fetiței pentru că în familie mai sunt încă doi copii minori. Cel mai probabil, aceștia vor fi luați și consiliați și, în funcție de rezultatul anchetei sociale, se va lua o măsură de protecție.

Polițiștii de la Investigații Criminale și un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați fac cercetări la locul crimei pentru a stabili împrejurările exacte în care a murit micuța.

A fost deschis un dosar penal pentru omor calificat.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri