O tânără care credea că are TBC a aflat că, de fapt, avea un prezervativ în plămâni

Data actualizării: Data publicării:
radiografie plamani
O tânără care credea că are TBC a aflat că, de fapt, avea un prezervativ în plămâni. Foto: Profimedia Images

O femeie care credea că suferă de tuberculoză și care se trata pentru această boală de câteva luni a descoperit că, de fapt, avea un prezervativ în plămâni. Cazul a fost raportat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA și este unic în lume.

Tânăra de 27 de ani s-a prezentat la spital cu tuse, febră și mucus gros care persista de șase luni. Cu patru luni înainte de a se prezenta la spital, i se prescriseseră antibiotice și tratament antituberculos, care nu păreau să aibă niciun impact asupra simptomelor, scriu medicii într-un raport de caz publicat în National Library of Medicine (Bibilioteca Națională de Medicină din SUA), potrivit IFL Science.

Apoi, femeia - profesoară într-un liceu din SUA - a fost testată pentru tuberculoză, iar rezultatul a fost negativ pentru această boală.

Însă, când i s-a făcut o radiografie, a fost descoperită o leziune la nivelul unuia dintre plămâni. În urma investigațiilor suplimentare, medicii au descris-o ca fiind „o structură inversată asemănătoare unui sac 'așezat' în bronhii” și au decis că femeia trebuie operată de urgență.

După intervenția chirurgicală, medicii au scos „sacul” misterios. Deși cea mai mare parte a fost distrusă în urma procesului, rezultatul i-a uimit: femeia a trăit cu un prezervativ în plămâni atâtea luni.

Ulterior, medicii au aflat că prezervativul ar fi ajuns în plămânii femeii în urma unei partide de sex oral.

„Cei doi soți și-au amintit că prezervativul se slăbise în timpul actului și că, în acel moment, doamna avusese și un episod de strănut sau tuse".

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri