Video Percheziții la braconieri. Aceștia foloseau mașini speciale, dispozitive de vedere pe timp de noapte și ogari la vânătorile ilegale

Data publicării:
Un vânător cu o pușcă pe un câmp pe timp de noapte.
Braconierii foloseau mașini speciale, dispozitive de vedere pe timp de noapte și ogari. Foto: Profimedia Images

Mașini modificate, ogari și dispozitive de vedere pe timp de noapte erau folosite de 15 persoane pentru vânătoare ilegală în Ilfov și Giurgiu, arată cercetările poliției într-un caz de braconaj în care s-au efectuat 17 percheziții domiciliare, informează Agerpres.

Perchezițiile au fost realizate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

"Din cercetări a rezultat că 15 persoane ar fi săvârşit infracţiuni la regimul cinegetic şi la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, prin capturarea vânatului de talie mică şi mijlocie, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, aceştia ar fi folosit câini ogari sau metişi, dispozitive de vedere pe timp de noapte şi autoturisme special modificate pentru accesul pe fondurile de vânătoare.

"Acţiunea beneficiază de sprijinul specialiştilor criminalişti, echipelor de intervenţie, precum şi al poliţiştilor structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale şi de la protecţia animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Giurgiu şi Teleorman", arată sursa citată.

Activităţile sunt realizate simultan în judeţele Ilfov şi Giurgiu cu suportul specialiştilor Gărzii Naţionale de Mediu, Consiliului Judeţean Ilfov şi Societăţii Ornitologice Române.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri