Video Prigojin recunoaște că Wagner continuă să sufere pierderi în Ucraina. „Cimitirul crește. Cei care luptă mor uneori”

Data actualizării: Data publicării:
Prigojin într-un cimitir uriaș
Wagner continuă să sufere pierderi în Ucraina, recunoaşte Prigojin. Foto: Captură video Twitter

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a recunoscut, în timpul unei vizite la un cimitir care „continuă să crească”, că luptătorii săi suferă în continuare pierderi în Ucraina, potrivit AFP.

Prigojin apare, într-o înregistrare video postată joi de serviciul său de presă pe Telegram, între zeci de morminte marcate cu cruci, pe care sunt depuse jerbe de flori. „Combatanţi Wagner continuă să fie înmormântaţi aici şi nu există nicio problemă în asta până acum”, declară șeful Wagner. „Îl vom îmbunătăţi şi vom face din acest cimitir un memorial pentru generaţiile viitoare”, anunţă el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta admite că luptătorii săi continuă să sufere pierderi în luptă în Ucraina.  „Da, (cimitirul) creşte. Cei care luptă mor uneori. Aşa e viaţa”, spune Prigojin.

Rusia comunică foarte puţin despre pierderile pe care le suferă în Ucraina de la începutul ofensivei pe care a lansat-o în Ucraina la sfârşitul lui februarie 2022. Autoritățile ruse nu au dat estimări actualizate ale pierderilor din septembrie 2022, când Ministerul Apărării a numărat 5.937 de morți. Acest număr nu include luptătorii Wagner, care nu fac parte din armata convențională.

Estimările occidentale sugerează aproximativ 150.000 de morți și răniți de fiecare parte.

Unităţile grupării Wagner sunt în prima linia a asaltului asupra oraşului Bahmut, locul celei mai sângeroase bătălii în desfăşurare pe frontul deschis de Rusia în estul Ucrainei. Potrivit unui responsabil prorus din provincia ucraineană Doneţk, armata ucraineană ar fi pierdut la Bahmut cel puţin 15.000 de soldaţi.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri