Primarul Mangaliei a fost trimis în judecată. E acuzat că a angajat avocați cu onorarii de 200 de ori mai mari ca avocații primăriei

Data publicării:
Sigla Directiei Nationale Anticoruptie, in Bucuresti, vineri 26 februarie 2016.
Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu, acesta fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi apelat pentru procesele primăriei la avocați cu onorarii și de 200 de ori mai mari decât avocații angajați deja de instituție, prejudiciul în acest caz fiind de peste 13 milioane de lei.

Potrivit procurorilor anticorupţie, primarul Mangaliei ar fi încheiat cu o societate de avocatură 95 de contracte pentru asistenţă juridică şi reprezentarea primăriei în instanţă, deşi existau astfel de contracte încheiate cu o altă firmă, informează Agerpres.

„În perioada octombrie 2014 - decembrie 2017, inculpatul Radu Cristian (...) cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o societate de avocatură, reprezentată de inculpatul avocat în cadrul Baroului Bucureşti, trimis în judecată în prezenta cauză, un număr de 95 de contracte având ca obiect asistenţa juridică şi reprezentarea primăriei municipiului Mangalia în dosarele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi altor organe judiciare sau jurisdicţionale. Este de precizat faptul că o parte dintre acestea ar fi fost încheiate în condiţiile în care, la nivelul primăriei Municipiului Mangalia, existau deja contracte de asistenţă juridică încheiate cu o altă societate de avocatură, în care ar fi fost prevăzute onorarii şi de peste 200 de ori mai mici faţă de cele stabilite în noile contracte”, se arată în comunicatul DNA Constanţa.

Alături de Cristian Radu au mai fost inculpate alte șase persoane, anume secretarul municipiului Mangalia la data săvârșirii faptelor, administratorul public al municipiului, directorul Direcţiei juridice, şeful Serviciului Juridic, directorul Direcţiei de Management Fiscal și un avocat al Baroului București.

Prin încheierea noilor contracte, primăria Mangalia a suferit un prejudiciu de 13.675.922 de lei, se arată în comunicatul DNA.

Acuzațiile sunt de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Primăria municipiului Mangalia a comunicat că nu se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri