Prognoză meteo specială pentru București. Vreme caniculară, cu temperaturi de până la 37 de grade Celsius

Data publicării:
canicula in bucuresti
Meteorologii anunță că se instalează din nou canicula în București, unde temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius. FOTO: Profimedia Images

Meteorologii anunță că se instalează din nou canicula în București, unde temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius, în zilele următoare. De asemenea, vor fi și episoade de furtuni.

Potrivit ANM, de miercuri, de la ora 10 și până joi, la ora 06.00, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului, când probabilitate pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Temporar vântul va prezenta intensificări ziua, cu rafale în general de 40...45 km/h, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17...20 de grade.

De asemenea, de joi, de la prânz, și până duminică seară vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima zi a intervalului (17 iulie).

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar cele minime de 18...21 de grade.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri