Dacia a lansat în România noile modele Logan şi Sandero

Data publicării:
1311dacia 20lansare-33362

Actualizare 20.00.Prezent la lansare, președintele României, Traian Basescu, a lăudat evoluția companiei Dacia: „Mașina pe care o vedem este o mașină care este în proporție de 80% în România”. Președintele a renunțat însă la obiceiul de a fi primul cumpărător al unui model produs în România. „Îmi pare rău, dar deja am două mașini cumpărate, una de la Dacia, una de la Ford, nu aș mai putea să cumpăr și acest Sandero roșu”, a spus Traian Băsescu.

_____________________________________________

Noul Logan intră pe piaţă la opt ani de la apariţia primului model, care a devenit cunoscut în toată lumea. În acelaşi timp, Sandero este înlocuit după patru ani de la lansarea vechiului model.

A doua generaţie a sedanului Dacia Logan are preţuri care pleacă de la 6.690 de euro, cu TVA. Preţurile pentru modelul Sandero încep de la 6.990 de euro, iar Sandero Stepway este disponibil începând de la 10.800 de euro.

Echipa emisiunii La volan de la Digi24 a testat în Spania noile modele ale constructorului de la Mioveni. Noua Dacia Logan afişează un design robust şi atrăgător, care pare inspirat de maşinile germane.

Sandero a beneficiat și el de schimbările stilistice și acum este mai apropiat de Logan, împărțind cu acesta platforma tehnică și partea din față. Sandero Stepway este de departe cel mai atractiv. Stepway nu mai e doar o versiune cu bandouri laterale tipice pentru maşinile de teren şi o gardă la sol înălţată. Acum, este versiunea de top a modelului Sandero.

La interior, noile maşini sunt mai spaţioase decât vechile generaţii şi au câştigat noi spaţii de stocare. Confortul a fost îmbunătăţit datorită unor echipamente preluate de la modelele Lodgy şi Dokker, cum este cazul sistemului multimedia Media Nav, precum şi a limitatorului de viteză. De asemenea, suspensiile îmbunătăţite şi programul de control al stabilităţii fac noile modele mai plăcut de pilotat, mult mai stabile şi mai sigure pe traiectorie.

În ceea ce priveşte motorizările, noutatea o reprezintă propulsorul supraalimentat pe benzină, de 0,9 litri , care dezvoltă 90 de cai putere. Acesta are un consum mixt de 5,3 litri la suta de kilometri. În mediul urban, consumul anunţat este de 6,6 litri la sută şi de 4,6 litri la sută în mediul extraurban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri