FOTO Aşa ar putea arăta Dacia în 2050. Conceptul care a uimit designerii Renault

Data publicării:
dacia 2

Un tânăr designer de 22 de ani şi-a imaginat cum vor arăta modelele Dacia peste 33 de ani? Aşa a luat naştere conceptul futurist sub marca Dacia: EF-Vision 2050. Proiectul a fost conceput și desenat sub îndrumarea designerilor Renault din cadrul Centrului de Design pe care marca franceză îl are deschis la București.

dacia 1
dacia 1

Cristina Enciu a absolvit cursurile Universității de Arte din București, secția Design de Produs. Conceptul EF-Vision 2050 este centrul lucrării de licență a ei.

Cristina a creat un interior de tip lounge cu trei locuri, aerisit și interactiv, în care scaunul șoferului este poziționat central. Mașina din 2050 păstrează conceptul de șofer, pentru că – spune Cristina – nu vom fi încă pregătiți să acceptăm ideea de mașini autonome. Trenul de propulsie poate fi configurat în trei moduri diferite: Urban, în care șoferul deține controlul, Travel & Drive, un mod intermediar în care pasagerii pot sta în cele mai confortabile poziții în timp ce șoferul conduce, și Relax & Talk, acesta din urmă fiind și autonom, explică autoexpert.ro.

Cum a ajuns tânăra să impresioneze designerii Renault

"A fost tema de cercetare a proiectului meu, aplicată la interiorul acestuia în scopul reducerii unor costuri suplimentare și al prelungirii duratei de viață a autovehiculului prin eliminarea mecanismelor și păstrând astfel identitatea de brand a Dacia", a spus tânără, pentru automarket.ro.

Ea a povestit că, în anul II de facultate, a participat la un workshop organizat de directorul studioului de design, Jean Philippe Salar.

La finalul workshopului, tânăra a făcut o prezentare în fața echipei de design, care s-a finalizat cu propunerea unui internship de o lună în cadrul studiolui de design Renault.

Tema primită la internship a fost să creeze un concept pentru o categorie de mașini la alegere.

„În final am ajuns să dezvolt două, pentru că îmi doream să învăț ca mai mult și să experimentez diferite stiluri și tehnici. Această experiență s-a încheiat cu o prezentare a proiectului în fața conducerii. Mi s-a propus un alt internship, de data asta de 5 luni, în care să-mi dezvolt lucrarea de licență sub îndrumarea echipei de design”, povesteşte tânăra.

De curând, Cristina Enciu a câștigat un concurs in SUA, ‘#AccesibleOlli Challenge’ la categoria ‘Innovative Award’, concurs ce presupunea atât design de interior auto, cât și design de produs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri