LA VOLAN. Bugatti Veyron Rembrandt, prezentat la Salonul auto de la Geneva

Data publicării:
Bugatti-Veyron Rembrandt Bugatti 2014 1024x768 wallpaper 01

Bugatti pare decis să ducă la cote maxime așteptările fanilor celebrei mărci din Franța, așa că deocamdată nu se înghesuie cu noutățile. Totuși, Salonul Auto de la Geneva este un eveniment mult prea important pentru a fi ignorat în totalitate, iar cei de la Bugatti au știut cum să profite și de această dată de notorietatea pe care o are Veyron.

Standul exclusivistului constructor l-a înfățișat anul acesta pe Veyron Rembrandt, care este cel de-al patrulea model dintr-o colecție intitulată simplu: „Legendele lui Bugatti”. Evident, vorbim de o mașină care li se adresează doar multimilionarilor, mai exact acelora care și-ar putea permite să se lipsească din conturi de suma de 2,2 de milioane de euro.

Contrar impresiei din primul moment, numele nu are nicio legătura cu pictorul din secolul al XVII-lea. Este vorba însă de fratele lui Etorre Bugatti, fondatorul companiei cu același nume din 1909 și care, de meserie sculptor, a fost cel care a realizat în bronz sigla modelului Type 41 Royale.

Caroseria celei de-a patra variante dintr-o serie care va cuprinde șase modele diferite conține elemente de fibră de carbon, în timp ce capacele de la rezervor și ulei au fost inscripționate cu semnătura sculptorului.

Nuanța care domină atât la exterior, cât și la interior este un maro spre bronz. Cu un motor de 1.200 de cai putere, cei de la Bugatti au avansat un consum de 37,6 litri la suta de kilometri parcursă în oraș de Veyron Rembrandt, în timp ce în afara localității ar fi nevoie de „numai” 16,9 litri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri