Noul model Ford Ka ar putea fi asamblat la Craiova

Data publicării:
ford b max

Pentru cei de la Ford Craiova, următoarea miza este noul Ka, deoarece modelul prezentat recent de către Ford la nivel de concept ar putea fi asamblat în România. Lansarea maşinii de oraş ar putea avea loc în 2015, iar pe noi ne interesează direct acest lucru, deoarece noua generaţie Ka ar putea fi gura de oxigen necesară uzinei din Bănie.

Chiar dacă informaţii care vin dinspre Craiova nu sunt neapărat cele mai optimiste, iar uzina a avut opriri de producţie aproape în fiecare lună, oficialii Ford spun totuşi că activitatea uzinei olteneşti este importantă pentru companie. În prezent, aici sunt produse două motoare EcoBoost, precum şi modelul de clasa mică B-Max.

Luna trecută, Ford estima că va vinde în acest an 6.000 de autovehicule în România, inclusiv modele comerciale, cifra care este în scădere faţă de 2012, când livrările s-au ridicat la 6.800 de unităţi.

Dintre cele 6.000 de noi maşini Ford comercializate în acest an, doar 500 vor fi modelul B-Max, produs la Craiova. Paradoxal, cea mai mare flota de B-Max livrată până în prezent pe plan naţional este de 15 maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri