Rablă abandonată, amendată pentru rovinietă

Data publicării:
rovinieta supraveghere video
Foto: Arhivă Digi24

Proprietarul unei rable abandonate în curtea unei firme din Satu Mare a avut parte de o surpriză în poștă. Omul s-a trezit amendat pentru că ar fi circulat cu autoturismul pe drumurile publice fără rovinietă. Asta deși maşina sa nu s-a mişcat un centimetru de mai bine de 10 ani. Bărbatul vrea acum să dea instituţia în judecată şi să ceară şi daune morale.

Bărbatul, care conduce o afacere în Satu Mare, are mai multe maşini înregistrate pe firmă. Între ele este şi o Dacie 1310 din 1992, pe care nu a mai folosit-o de 12 ani.

De atunci, maşina zace în curtea firmei, printre buruieni. Proprietarul a aflat, însă, de câteva zile, că are de plătit o amendă de 250 de lei şi că riscă să fie executat silit pentru că Dacia ar fi fost surprinsă anul trecut, în toamnă, circulând pe un drum naţional, fără rovinietă.

„Mi-a venit să râd şi mă gândeam, la un moment dat, bine că nu a prins-o radarul cu 130 de kilometri la oră, că ar fi fost culmea culmilor”, a spus proprietarul mașinii.

Faptul că maşina nu a fost mişcată din loc de ani buni a fost confirmat şi de angajaţii bărbatului.

Asta a rămas pe chituci. E ruginită toată, nimic nu e bun în ea", a spus unul dintre angajați.

Proprietarul Daciei nu a primit dovada cu înregistrarea de la Compania Naţională de Drumuri, cel mai probabil pentru că între timp şi-a schimbat adresa firmei. La Finanţe însă, dovada a ajuns, iar proprietarul figurează cu datorie.

Reprezentanţii Companiei de Drumuri spun că vor verifica situaţia.

„Poate când a transcris numărul, să-l fi transcris greşit, e posibil şi asta, mă gândesc, că altfel nu văd cum. Camerele nu pot înregistra decât ce e pe drum”, a explicat directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan.

Dacă bărbatul va da, însă, în judecată Compania Naţională de Drumuri, instanţa este cea care va face dreptate în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri