Soluția lui Elon Musk contra ambuteiajelor

Data actualizării: Data publicării:
Telsa CEO Elon Musk Unveils New Vehicle
HAWTHORNE CA - OCTOBER 09: Elon Musk, CEO of Tesla, unveils the dual engine chassis of the new Tesla 'D' model at the Hawthorne Airport October 09, 2014 in Hawthorne, California. The 'D' is the faster and all-wheel-drive version of the Model S electric sedan, capable of accelerating to 60 miles per hour in just over 3 seconds. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Miliardarul Elon Musk intenționează să construiască cel puțin un tunel rutier ca soluție contra ambuteiajelor de care se declară exasperat, informează Agerpres.

Telsa CEO Elon Musk Unveils New Vehicle
Elon Musk / FOTO: Gulliver / Getty Images

Elon Musk anunțase, în decembrie, că plănuiește să cumpere o „mașină plictisitoare” de săpat tuneluri pentru a rezolva problema circulației din Los Angeles, care îi dă mari dureri de cap. El a promis atunci că va numi proiectul ''The Boring Company'' (Compania plictisitoare), potrivit CNN. 
Miercuri, Musk a anunțat „progrese interesante” legate de tunel. Începem săpăturile în circa o lună”, a scris omul de afaceri pe Twitter.

Potrivit CNBC, tunelul ar face legătura între biroul lui Musk de la SpaceX și aeroportul din Los Angeles.

Miliardarul a declarat în urmă cu un an, la un eveniment Hyperloop — concept lansat de el în anul 2013 pentru transportarea pasagerilor cu viteză foarte mare în capsule ce se deplasează printr-un tub de joasă presiune — că tunelurile sunt o modalitate prin care poate fi rezolvată problema ambuteiajelor în orașe.

„Este o idee foarte simplă și evidentă. Poți avea tuneluri la mai multe nivele. Poți avea chiar 30 de nivele de tuneluri și să rezolvi complet problema ambuteiajului”, spunea pe atunci Musk.

La începutul acestui an, Amazon (AMZN, Tech30) a primi patentul pentru un sistem de livrare a coletelor prin tuneluri, mai arată CNN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri