Un milion de automobile Mercedes chemate la service

Data publicării:
Mercedes-Benz
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Grupul auto german Daimler a rechemat luni la service peste un milion de autoturisme și SUV-uri Mercedes-Benz vândute la nivel global, pentru soluționarea unei posibile probleme provocate de umflarea accidentală a airbag-urilor, informează Reuters.

Mercedes-Benz Launches New A-Class Production
Foto: Guliver/GettyImages

Acțiunea vizează 495.000 de vehicule din SUA, 400.000 din Marea Britanie, 76.000 din Canada și alte câteva sute de mii din Germania, au precizat oficialii companiei. Rechemarea la service acoperă modelele din Clasele A, B, C și E precum și CLA, GLA și GLC vândute în perioada noiembrie 2011 — iulie 2017, notează Agerpres.

Potrivit companiei, o descărcare electrostatică, cumulată cu un arc defect, poate duce la o umflare neintenționată a airbag-ului din fața șoferului în vehiculele incluse în această rechemare. Daimler subliniază că această problemă nu are legătură cu scandalul provocat de airbag-urile defecte furnizate de producătorul japonez Takata, care a retras de pe piață aproximativ 100 de milioane de airbaguri vândute la nivel mondial.

Daimler informează că dacă indicatorul airbag-ului este aprins, clienții trebuie să contacteze Mercedes sau concesionarul lor. La rândul său constructorul îi va contacta pe clienții care posedă un vehicul vizat de această rechemare. Repararea defecțiunii durează aproximativ o oră și va fi făcută de constructor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri