NASA adună o echipă de cercetători care să studieze OZN-urile. Primul lucru pe care îl vor face

Data publicării:
„Fenomen aerian neidentificat” surprins de piloții US Navy. Mulți cred că este vorba de un OZN
„Fenomen aerian neidentificat” surprins de piloții US Navy. Mulți cred că este vorba de un OZN Foto: captură video

NASA va crea o echipă de cercetători pentru a studia fenomenele aeriene neidentificate, cunoscute popular sub numele de OZN-uri, a anunțat agenția spațială americană, citată de CNN.

Echipa va colecta date despre „evenimentele de pe cer care nu pot fi identificate ca aeronave sau fenomene naturale cunoscute, dintr-o perspectivă științifică”, potrivit NASA.

NASA a spus că este interesată de aceste fenomene din perspectiva securității și siguranței. Nu există dovezi că aceste fenomene sunt de origine extraterestră, a precizat agenția spațială.

NASA consideră că instrumentele pentru descoperiri științifice sunt puternice și pot fi aplicate și aici”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat pentru știință al NASA.
„Avem acces la o gamă largă de observații ale Pământului din spațiu, iar aceasta este esența cercetării științifice. Avem instrumentele și echipa care ne pot ajuta să ne îmbunătățim cunoașterea acestor fenomene”, a spus el.

Echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, președintele Fundației Simons din New York.

NASA a explicat că numărul limitat de observații ale fenomenelor aeriene neidentificate a făcut dificilă găsirea unor concluzii științifice despre natura unor astfel de evenimente.

„Având în vedere puține observații existente, prima noastră sarcină este pur și simplu să adunăm cel mai solid set de date pe care îl putem aduna”, a spus Spergel, profesor emerit și fost președinte al departamentului de științe astrofizice de la Universitatea Princeton din New Jersey.

Vom identifica ce date există de la civili, guvern, organizații non-profit, companii, ce altceva ar trebui să încercăm să colectăm și cum să analizăm datele cel mai bine”, a explicat el.

Un prim pe care îl va face echipa va fi să încerce să stabilească ce fenomene neidentificate sunt naturale, a spus NASA.

În mai, parlamentarii americani au organizat prima audiere publică din Congres despre OZN-uri din ultimele decenii. Audierea a fost un moment important pentru un subiect controversat care a rămas mult timp în afara politicii publice. Oficialii guvernamentali au avertizat că fenomenele aeriene neidentificate trebuie investigate și luate în serios ca o potențială amenințare la adresa securității naționale.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri