FOTO „O coliziune galactică”. Telescopul Hubble a surprins două galaxii care se contopesc

Data actualizării: Data publicării:
Hubble Hunts an Unusual Galaxy
O imagine surprinsă de Telescopul spațial Hubble arată două galaxii care se ciocnesc și formează o contopire denumită Arp-Madore 417-391. Foto: ESA

O imagine surprinsă de Telescopul spațial Hubble arată două galaxii care se ciocnesc și formează o contopire denumită Arp-Madore 417-391.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Agenția Europeană Spațială transmite că cele două galaxii care se întrepătrund au fost distorsionate de gravitație și au ajuns să formeze un inel colosal. Cele două „miezuri” ale galaxiilor au rămas separate unul lângă celălalt.

Potrivit ESA, catalogul Arp-Madore este o colecție de galaxii ciudate răspândite prin partea sudică a cerului și include o colecție de galaxii care interacționează subtil precum și mai spectaculoasele galaxii aflate în coliziune.

Arp-Madore 417-391, care se află la o distanță de aproximativ 670 de milioane de ani lumină în constelația Eridanus în emisfera celestă sudică, este o astfel de coliziune galactică.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri