Google renunță la tablete

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu tableta internet

Google renunţă la tablete. Practic, renunţă o linie de business la care compania nu a excelat niciodată. În plus, ecranele mari au făcut mereu probleme sistemelor de operare produse tot de Google.

Divizia de hardware a Google a oprit dezvoltarea a două noi tablete, iar echipele de ingineri au fost reorganizate. Astfel, specialiştii care se ocupau până acum de noile tablete ale companiei au primit noi sarcini, iar mulţi s-au alăturat echipei care dezvoltă Pixelbook, laptopul care foloseşte sistemul de operare Chrome.

După ce informaţia a apărut iniţial în presă, a fost confirmată şi de oficialii Google, însă aceştia nu au făcut cunoscute şi motivele pentru care renunță la această linie de business.

Era însă clar de mai mulți ani că există un interes redus din partea companiei către acest tip de produse. Google a primit nenumărate critici pentru că nu a optimizat niciodată sistemul de operare Android pentru ecranele mari. Astfel, chiar dacă producători precum Samsung şi Huawei dezvoltă tablete foarte bune din punct de vedere hardware, sistemul de operare oferit de Google lasă de dorit.

În plus, nici Pixel Slate, ultima tabletă lansată şi care funcţiona cu sistemul de operare Chrome nu a impresionat piaţa. Deşi a fost lăudată pentru partea hardware, sistemul de operare părea neterminat şi din această cauză suferea la capitolul performanţă.

Cu toate acestea, reprezentanţii Google spun că intenţioneză să îmbunătăţească în continuare sistemul Chrome pentru tablete, mai ales că unele companii mari precum Acer şi HP au lansat deja produse pe baza acestuia. Însă faptul că Google a renunţat la propriul produs nu reprezintă un vot de încredere.

Iar toată această situaţie va face ca iPad-ul celor de la Apple să rămână fără un rival care să-l ameninţe cu adevărat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri