Nouă funcții ascunse ale aplicației WhatsApp

Data actualizării: Data publicării:
WhatsApp

Indiferent dacă sunteți utilizator vechi sau abia descoperiți aplicația WhatsApp, este foarte posibil să nu folosiți toate funcțiile pe care aceasta le oferă.

WhatsApp

1. Formatarea textului

WhatsApp vă permite să folosiți formatări de tipul bold, italic sau striketrough(tăiat) în mesajele pe care le trimiteți. Pentru asta e nevoie să adăugați caractere speciale înainte și după textul pe care doriți să-l formatați diferit:
*textul scris între steluțe va fi formatat bold*
_textul scris între underscore va fi formatat italic_
~textul scris între tilde va fi formatat striketrough(tăiat)~

2. Mesaje preferate

Folosirea funcției „star a message”(mesaj preferat) este cel mai ușor mod de a reveni la o adresă, un nume, un link, un videoclip sau orice alt tip de mesaj important pe care l-ați primit. Apăsați îndelung pe mesaj și apoi selectați iconița stea.

3. Aflați cu cine vorbiți cel mai des

Pentru iPhone. Mergeți la Settings - Data and Storage Use - Storage Use. Va apărea o listă de contacte, ordonate în funcție de cantitatea de date pe care o ocupă pe telefonul dumneavoastră.

Pentru Android. Mergeți la Settings > Chat > Chat History > Email Chat pentru a afla aceleași informații.

4. Detalii despre mesaje

Vi se întâmplă să vă întrebați dacă un mesaj a fost recepționat sau citit? Swipe spre stânga pentru a vedea aceste detalii dacă folosiți un iPhone sau apăsați îndelung pe mesaj dacă folosiți Android.

5. Funcția „Mute”

Cu toții avem un prieten sau un grup de prieteni care vorbesc prea mult pe WhatsApp, iar acest lucru poate să deranjeze, mai ales dacă mergeți la film sau sunteți într-o ședință. Pentru a pune „pe mute” o converație utilizatorii de Android trebuie să apese îndelung pe o conversație și apoi să selecteze microfonul. Utilizatorii de iPhone trebuie să deschidă conversația, să selecteze numele persoanei sau grupului(sus) și apoi să apese pe Mute.

6. Nu dezvăluiți când ați folosit ultima dată aplicația

Nu vreți să știe toată lumea când ați folosit ultima dată aplicația? Mergeți la Settings > Account > Privacy > Last Seen. WhatsApp oferă trei opțiuni: toată lumea, contactele mele, nimeni.

7. Nu permiteți celorlalți să vadă că ați citit mesajele

Pentru a activa această funcție mergeți la Settings > Account > Privacy și debifați Read Receipts. Atenție, această funcție vă va împiedica și pe dumneavoastră să vedeți dacă mesajele trimise au fost citite(nu funcționează în grupuri).

8. Nu salvați automat imagini și videoclipuri în telefon

Pentru iPhone. Deschideți Settings > Chats și porniți Save Incoming Media Off. Această funcție nu este diponibilă pe Android.

9. Folosiți WhatsApp pe calculator

Tot ce trebuie să faceți este să accesați web.whatsapp.com pe calculator, să deschideți aplicația pe telefon și să selectați WhatsApp Web, apoi să scanați cu telefonul QR code-ul de pe ecranul calculatorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri