Trafic cu datele personale ale utilizatorilor de iPhone

Data actualizării: Data publicării:
Apple Fans Await iPhone 7
Foto: Gulliver/GettyImages

Autorităţile chineze au descoperit o grupare infracţională care făcea trafic cu datele personale ale utilizatorilor de iPhone. Reţeaua a câştigat 7,36 de milioane de dolari din vânzarea datelor personale alte utilizatorilor de iPhone, scrie News.ro.

Apple Fans Await iPhone 7
Foto: Gulliver/GettyImages

A fost nevoie de luni de investigaţii până când autorităţile chineze din provincia Zhejiang să obţină dovezi şi să facă primele arestări într-unul dintre cele mai ample şi mai profitabile cazuri de trafic de date personale.

Reţeaua era formată din 22 de angajaţi ai unor furnizori sau ai altor firme din China care colaborau cu Apple în diverse scopuri. Aceştia, având acces la bazele de date ale companiilor pentru care lucrau, au colaborat în vederea strângerii şi grupării datelor personale ale clienţilor.

Datele personale furate includeau nume, adrese de mail, numere de telefon şi inclusiv ID-uri Apple, care pot fi folosite pentru spargerea conturilor celor vizaţi.

Datele personale obţinute au fost apoi vândute cu 80 yuani (11,78 dolari) pentru un aşa-numit data point - pachet de identităţi în acest caz. În total, reţeaua a reuşit că câştige 7,36 milioane de dolari.

Ceea ce nu este clar, iar autorităţile chineze ar trebui să precizeze, este dacă cei vizaţi sunt doar chinezi sau este vorba şi despre cetăţeni ai altor state. De asemenea, nu se spune nimic despre cei care au cumpărat datele personale respective – dacă există reglementări care să-i pedepsească şi ce au făcut cu datele personale obţinute.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri