Sari la conținut

Cinci setări ale contului Facebook pe care ar trebui să le verificați

Indiferent dacă folosiți Facebook pentru a păstra legătura cu prietenii și familia, pentru a împărtăși gânduri, idei și întâmplări sau pur și simplu pentru a fi la curent cu știrile (reale sau false), fiecare interacțiune pe care o aveți în rețea este înregistrată pe undeva. Dacă nu acordați atenție setărilor de confidențialitate, puteți lăsa publice mai multe informații decât doriți, scriu cei de la Mashable.

Facebook-Owned Mobile Messaging Application WhatsApp Adds End To End Encryption

Opriți etichetările nedorite înainte să se întâmple

Nu vă place când oamenii vă etichetează fără să vă ceară acordul? Puteți activa opțiunea de a aproba orice etichetare înainte ca acestea să apară în Timeline și în News Feed-ul altora.

fb1

Foto: Mashable

Activarea acestei restricții se face foarte ușor din meniul Setări(faceți click pe meniul dropdown din partea din dreapta sus a paginii de Facebook, apoi faceți click pe Setări).

Selectați meniul Timeline și Etichetare (Timeline and Tagging). O să vedeți opțiunea „Revizuiți postările în care prietenii vă etichetează înainte ca acestea să vă apară în Timeline” („Review posts that friends tag you in before they appear on your Timeline.”). Dați click pe butonul de editare și selectați activarea funcției.

fb2

Foto: Mashable

După activare veți primi notificări de fiecare dată când cineva dorește să vă eticheteze și veți putea alege dacă acceptați sau nu.

Setați alerte de logare

Această opțiune vă permite să primiți notificări (Facebook, e-mail sau SMS) de fiecare dată când cineva încearcă să se logheze în contul dumneavoastră de pe un alt dispozitiv decât cele pe care le folosiți de obicei.

fb3

Foto: Mashable

Pentru activare mergeți la Setări, și apoi la Securitate, apoi alegeți ce tip de notificări doriți să primiți. Puteți de asemenea activa funcția de „aprobare a autentificării”, care presupune să primiți un cod primit prin SMS de la Facebook pe care să-l introduceți după ce ați introdus parola.

Alegeți cine poate să vadă postările dumneavoastră vechi

Mergeți la Setări și apoi căutați opțiunea „Cine poate să vadă postările” în meniul Confidențialitate (Privacy). Selectați „Limitează accesul la postările vechi”. Va apărea o fereastră pop-up care vă va avertiza că odată selectată această opțiune nu veți putea reveni asupra ei.

Verificați de două ori ce informații dezvăluiți despre dumneavoastră

Este posibil ca de-a lungul timpului să fi modificat de mai multe ori secțiunea „Despre mine” (About), dar ca măsură de siguranță ar trebui să aruncați un ochi și aici. Pentru a vedea ce văd ceilalți utilizatori Facebook (cei care nu sunt în lista dumneavoastră de prieteni) folosiți funcția „View as...” (click pe cele trei puncte din colțul dreapta al fotografiei de fundal). Pentru a modifica informațiile selectați tabul „Despre mine” (About), sub fotografia de fundal.

Verificați ce aplicații au permisiunea de a se conecta la contul dumneavoastră de Facebook

Ultimul lucru care trebuie verificat este reprezentat de aplicațiile cărora le-ați dat acces și ce permisiuni a primit fiecare dintre ele. Acest lucru este destul de simplu, dar, în funcție de cât de multe aplicații ați conectat la profilul dvs. Facebook, lista poate fi lungă. Mergeți la meniul Setări, apoi selectați Aplicații din meniul din partea stângă.

fb4

Foto: Mashable

De aici veți vedea toate aplicațiile cu care ați interacționat de-a lungul anilor. Lângă fiecare pictogramă vedeți dacă informațiile la care aplicația are acces și cu cine poate interacționa. Pentru a modifica aceste setări, faceți clic pe opțiunea „Edit”.

Puteți modifica vizibilitatea aplicației, revoca dreptul la anumite informații și schimba modul de notificare. De asemenea, dacă o aplicație pare suspectă, o puteți elimina din listă.