Cum vrea Zuckerberg să ia fața ChatGPT. Meta lansează chatboți pentru Facebook, Instagram și WhatsApp

Data actualizării: Data publicării:
Facebook Covers Sign At Menlo Park Headquarters
Sursa foto: Getty Images

Compania Meta, condusă de Mark Zuckerberg, anunță că va pune la dispoziția utilizatorilor chatboți, care vor oferi răspunsuri folosindu-se de caractere ale unor persoane celebre din showbiz și nu numai.

Meta vrea să capitalizeze de pe urma avântului luat de inteligența artificială și să țină pasul cu funcțiile lansate deja de ChatGPT. Compania lui Mark Zuckerberg a anunţat că va lansa mai multe tipuri de chatboţi pentru platformele sale sociale, confirmând zvonurile care au circulat anterior. Niciuna din platformele sociale ale companiei nu va scăpa de chatboţi, cu excepţia Threads, care este, încă, în plin proces de dezvoltare.

În principiu, chatboţii din cadrul Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp vor oferi răspunsuri la întrebările utilizatorilor, la fel ca ChatGPT.

În plus, aceştia vor avea acces în timp real la rezultatele de căutare disponibile în Bing, în urma unui partener din Meta şi Microsoft. De asemenea, cu ajutorul acestora, utilizatorii vor putea genera şi imagini, pornind de la comandă /imagine.

Chatboţii vor exprima 28 de caractere, multe dintre acestea bazate pe personalităţi precum Charli D’Amelio, Dwyane Wade, Kendall Jenner, MrBeast, Snoop Dogg, and Paris Hilton.

Meta intră aici în concurenţă directă cu OpenAI, având câteva atuuri în mânecă. Pe de o parte, Meta oferă gratuit acces la funcţii pe care ChatGPT le oferă contra cost. 

Pe de altă parte, chatboţii Meta vor avea expunere imediată la miliardele de utilizatori ai platformelor sale sociale, ceea ce-i conferă un avantaj din start.

Dincolo de chatboţi, Meta va introduce şi o serie de alte instrumente bazate pa AI în cadrul platformelor sale sociale. Toate platformele sociale ale companiei vor permite generarea sticker-elor cu ajutorul AI-ului, iar Instagram, în plus, va oferi posibilitatea editării imaginilor pe baza comenzilor scrise.

Recent, aplicația ChatGPT anunța că va putea de-acum să răspundă cu voce la întrebări şi va putea fi chestionată pe baza imaginilor furnizate de utilizatorii care plătesc abonamentul lunar. OpenAI a lansat un update pentru ChatGPT, care îi dă o voce ce-ar putea fi utilizată pentru orice, de la citirea de povești copiilor înainte de culcare, până la furnizarea de argumente într-o dezbatere.

Totodată, versiunea îmbunătățită a ChatGPT va putea să ajute utilizatorii să repare și obiecte defecte, doar prin încărcarea unei fotografii.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri