Ericsson va moderniza rețeaua RCS & RDS (Digi) pentru 5G and IoT

Data publicării:
IFA 2015 Consumer Electronics And Appliances Trade Fair
Foto: Guliver/Getty Images

RCS & RDS a ales compania Ericsson pentru modernizarea rețelei sale mobile în România, pentru a oferi clienților servicii mai bune de internet mobil broadband.

Smartphone Huawei GettyImages-486452556
Foto: Guliver / GettyImages

Ericsson va implementa cele mai recente echipamente compatibile 5G și echipamente Narrowband IoT (NB-IoT) în rețeaua operatorului, concentrându-se asupra Bucureștului și a altor orașe. Acest acord este prima colaborare între cele două companii în România.

Contractul acoperă și implementarea unor noduri de acces bazate pe Ericsson Radio System (ERS), cel mai performant sistem radio al Ericsson, compatibile și cu serviciile 3G și 4G, pregătind astfel rețeaua pentru trecerea la tehnologia 5G, se arată într-un comunicat al Ericsson.

Noua soluție poate susține servicii IoT (Internet of Things sau Internetul Lucrurilor), permițând astfel RCS & RDS să lanseze rapid soluții B2B inovatoare și să identifice noi surse de venit.

Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS & RDS: „Intrând în acest parteneriat cu Ericsson, vom putea folosi experiența lor globală și expertiza lor pentru o reînnoire semnificativă a rețelei radio, care să sprijine creșterea continuă a resurselor de internet și date.

Capacitatea suplimentară a rețelei, adusă de această tehnologie, ne va permite să ne adresăm unei baze mai largi de clienți în București, cel mai mare oraș al României, oferind în același timp servicii de calitate mai bune și mai fiabile pentru toți clienții noștri existenți”.

Arun Bansal, Senior Vice President and Head of Europe and Latin America at Ericsson: „Operatorii au nevoie de soluții pe care le să le poată implementa în rețelele actuale, pentru a gestiona creșterea serviciilor pe care le au deja în timp ce se pregătesc pentru tehnologia 5G. Pregătindu-și rețeaua pentru viitor, RCS & RDS poate profita de tehnologia 5G și IoT și se bucure de beneficiile acestei tehnologii acum. Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru România spre tehnologiile 5G șiIoT, ducând experiența internetului broadband pentru clienți la un nou nivel. În plus, soluțiile noastre de vârf vor permite RCS & RDS să exploreze noi oportunități de venit, pentru a-și extinde activitatea pe măsură ce evoluează spre tehnologia 5G.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri